Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

vrijdag 17 oktober 2014 om 6:46 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1821

Foto: François Labarbe

donderdag 16 oktober 2014 om 22:46 uur
15

Is Arnhem de boot aan het missen?

Nederland krijgt onder invloed van grote economische en demografische veranderingen geleidelijk een ander gezicht. Grensgebieden met weinig economisch perspectief lopen leeg terwijl het westen van het land overvol dreigt te worden. Om de ontwikkelingen bij te benen, moeten veel dorpen, steden en regio’s op zoek naar een nieuwe identiteit. In de serie ‘Het nieuwe gezicht van Nederland’ reist onderzoeks-journalist en programmamaker Floor Milikowski voor De Groene Amsterdammer door de provincies en belicht de worstelingen van een land in transitie.

Deze week het slot van de serie, over Arnhem, stad van het Rijngoud. Grote economische mogelijkheden, volop cultuur en een van de mooiste woonomgevingen van het land. Arnhem heeft het allemaal, maar slaagt er niet in goed te profiteren. Aan het woord komen o.a. Edwin Verdurmen, Jaap Modder, Roy Hasselerharm en Ron Bormans, voormalig bestuursvoorzitter van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De strekking van het verhaal is duidelijk, Arnhem is de boot aan het missen en niet zo’n beetje ook. Een terecht kritisch signaal aan onze stad die wat mij betreft eens echte keuzes moet maken en daar langer dan vier jaar ook echt voor moet gaan.

Lees Milikowski’s verhaal deze week in De Groene (of via Blendle).

Foto: Marco Derksen

donderdag 16 oktober 2014 om 14:17 uur
0

Met Oase naar de Schouwburg, inclusief rondleiding

Vrouwen die gelijkgestemden willen leren kennen, die andere vrouwen willen helpen om uit hun isolement te komen én die met elkaar een internationale circustheatershow willen bezoeken, kunnen terecht bij empowerment centrum Oase in Arnhem.
Reageer je direct, dan kun je komende dinsdag om 15.30 uur nog mee met een rondleiding door Schouwburg Arnhem en maak je kennis met circusdirecteur Arlette Hanson. Deelname kan op vertoon van een toegangskaartje voor de voorstelling van Wintercircus Martin Hanson, dat op maandag 29 december in diezelfde Arnhemse Schouwburg te zien is. Zo krijg je twee activiteiten voor de prijs van een. Voor houders van een Gelrepas geldt een flinke korting. Meld je vóór 21 oktober wel even bij Oase aan voor de rondleiding: tel. 06-27838472 (Fadia Azar).

Op de foto: Fadia, Gülnaz, Alice en Hanneke na een Skype-bijeenkomst.

donderdag 16 oktober 2014 om 8:35 uur
1

Het Korenkwartier in Arnhem aantrekkelijk maken

Horecaondernemers op en rond de Korenmarkt in Arnhem gaan samenwerken om dit gebied nieuw leven in te blazen. Dat doen zij met ondersteuning van drie marketingbureaus en betrokken Arnhemmers. Samen willen ze ervoor zorgen dat de Korenmarkt aantrekkelijker wordt door onder andere het opknappen van panden en het organiseren van diverse evenementen. Een belangrijk onderdeel van alle plannen is een nieuw te ontwikkelen communicatiesysteem.

Een aantal betrokken Arnhemmers en drie marketing- en communicatiebureaus (Smartvertizing, AXA Studio’s en Zenze) hebben een plan gemaakt waarmee horecaondernemers aan de slag kunnen met het verbeteren van het gebied op en rond de Korenmarkt. Al meer dan driekwart van de aanwezige horecaondernemers in het gebied doet nu mee.

donderdag 16 oktober 2014 om 7:22 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1820

Foto Patrick van Wolferen: Park Sonsbeek Arnhem. De bomen zitten nog vol in blad, groen blad. Nog helaas weinig kleur.

woensdag 15 oktober 2014 om 13:33 uur
0

Manacorde laat de harten sneller kloppen tijdens het Jubileumconcert van Het Gelders Orkest

Nog nooit heb ik zo’n prachtige uitvoering van Mahler 1 gehoord als vrijdag 10 oktober 2014 in Musis Sacrum tijdens het jubileumconcert. De chef-dirigent Antonello Manacorda bespeelde zijn orkest en betoverde de zaal. Voor deze jubileumuitvoering hadden ze geen betere symfonie kunnen kiezen dan de eerste van Mahler. Een vrolijk stuk, dat alles in zich heeft om de luisteraar te boeien, mits goed uitgevoerd. Want dit stuk stelt hoge eisen aan het orkest.

Voor het orkest na de pauze aan Mahler begon, waren er nog andere hoogtepunten. Ten eerste een toespraak van onze burgemeester. Deze man ziet er uit zoals ik mij sinds Swiebertje een burgemeester voorstel. Ruimte genoeg voor de ambtsketen, onderkin, bril op. Een gemoedelijke man, die ook nog de lachers op zijn hand krijgt door voor het orkest een leeg knaapje uit de cadeauverpakking te halen. Het symbool voor de bijdrage van de gemeente aan de nieuwe outfit voor het orkest. Mij stoort dit geschenk enigszins. Sprak de burgemeester over een aanzet om…, was onze gemeente na 125 jaar orkest niet eens in staat de musici nieuw in de kleren te steken? (De miljoenen voor Vitesse, ik ben heus een fan van onze jongens, schoten mij door het hoofd). Het klerenhaakje leek mij inderdaad bestemd voor de nieuwe kleren van de keizer, zoals de burgervader zelf vreesde.

woensdag 15 oktober 2014 om 8:32 uur
0

‘s Woensdags koffie voor 50 cent aan het Croydonplein

De buurtbewoner loopt naar de pannen met gekruide kip, rijst en rundvlees en andere lekkernijen. Heerlijk, smaakt de rijsttafel, zegt hij terwijl hij zijn bord nog een keer volschept in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) aan het Croydonplein. De maaltijd is een voorbeeld van hoe wijkbewoners voor andere wijkbewoners van alles organiseren. Iedere woensdag is er koffie aan het Croydonplein. Maar soms is er ook te eten.

woensdag 15 oktober 2014 om 6:37 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1819

Foto: Ton Schulten: Wie kent ‘m niet in Arnhem? Elke zaterdagmorgen als ik naar de markt loop, vrolijkt Jay mijn dag op! Dank je Jay!