Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

woensdag 2 april 2014 om 11:26 uur
0

Arnhem krijgt in juni een modecircus

In de maand juni is de stad Arnhem een circus rijker. Fashionata, Cirque de la Mode strijkt tussen 11 en 22 juni neer in de Eusebiuskerk. Fashionata is gloednieuw en in veel opzichten geen traditioneel circus, maar wel met één duidelijke overeenkomst: anderhalf uur sensationeel entertainment. Fashionata is het geesteskind van grafisch ontwerper Geraldine Lodders en bedenker van het Modekwartier Gerda Kalsbeek.

Het idee van een modecircus verscheen letterlijk aan Lodders in een droom. “Het was na de modebiënnale van 2011, ineens zag ik het voor me; een combinatie van mode en circus waardoor het geheel een stuk toegankelijker wordt voor een breed publiek.” De combinatie mag voor veel mensen nieuw zijn, voor Lodders is hij niet zo ver gezocht. Haar zoon Goos Meeuwsen is een van Nederland’s weinige officiële clowns. Een opleiding die hij genoot aan École National du Cirque en vervolmaakte bij het wereldberoemde Cirque du Soleil.

woensdag 2 april 2014 om 9:52 uur
2

Autumn in Arnhem | video

Iedereen geniet momenteel van het prachtige lenteweer en de eerste blaadjes groeien weer aan de bomen. Een mooi moment om terug te kijken naar het seizoen dat de blaadjes juist massaal van de bomen afvielen; herfst 2013. De prachtige herfstkleuren maakte park Sonsbeek en park Westerveld nog mooier dan dat ze altijd al zijn. De video ‘Autumn in Arnhem’  is een vervolg op de video Summer in Arnhem.

Een echte winter is het helaas niet geweest afgelopen maanden, dus voor de video ‘Winter in Arnhem’ moeten we nog even geduld hebben. Hopelijk komt er komend jaar wél een strenge winter, zodat Arnhem kan worden vastgelegd in een prachtig wit landschap. Maar nu eerst heerlijk genieten van komende lente en zomer, en als het zulk heerlijk weer blijft komt het met de opnames van ‘Spring in Arnhem’ helemaal goed.

woensdag 2 april 2014 om 8:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1623

Foto: Tijmon Kater

dinsdag 1 april 2014 om 13:59 uur
0

Student in Arnhem: Aron van Dalm

Studenten. Ze zijn met veel. Vooral in de grote van oudsher studentensteden als bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam. Hier vind je naast de MBO en HBO opleidingen ook universiteiten. Maar ook hier in Arnhem, (helaas) zonder universiteit zijn veel studenten te vinden. Hoe is het om student in Arnhem te zijn?

dinsdag 1 april 2014 om 11:42 uur
0

Arnhems project internationaal op de kaart; wanneer worden we wat meer trots in en op Arnhem?

Het Arnhemse project 2GetThere, een peer-to-peer coaching project vóór en dóór jongeren en jongerencoaches dat 4 jaar geleden enthousiast is gestart, heeft op het gebied van bestrijding van jeugdwerkloosheid de wereld veroverd. De International Labour Organisation (ILO), noemt het project relevant, effectief en impactvol, efficiënt, duurzaam, innovatief en goed overdraagbaar. Een mooi compliment voor Arnhem!

Aanhoudende mondiale jeugdwerkloosheid en de dringende behoefte aan geïntegreerde en samenhangende interventies, hebben de International Labour Organisation (ILO) in juli 2013 aanleiding gegeven tot een herhaalde vraag om veelbelovende aanpakken te delen. 2GetThere is samen met twee andere projecten verkozen tot beste initiatief van de wereld. MTV Latin America, Agents of Change, is speciaal overgekomen naar Arnhem, en filmde 2GetThere om het effect en de kracht van dit project in beeld te brengen en wereldwijd te kunnen verspreiden.

dinsdag 1 april 2014 om 10:00 uur
1

De Witte Villa is weer open! | foto’s

Gisteravond heeft burgemeester Herman Kaiser de Stadsvilla Sonsbeek, ook wel bekend als de Witte Villa, heropend. Het vertrouwde witte jasje staat nog steeds maar de voering is compleet vervangen en vernieuwd. Zo is er een lift in het pand gebouwd en zoekt de nieuwe villa nadrukkelijk de verbinding met het park. Ook is er ruimte voor Arnhems design met bijvoorbeeld lampen van Lenneke Wispelwey en verrijdbare banken van Weltevree. De zwartgrijze muren zijn behangen met foto’s van Masha Bakker Matijevic.

Bekijk de foto’s van het interieur hieronder en ga zelf snel kijken wat deze jonge ondernemers ervan hebben gemaakt.

dinsdag 1 april 2014 om 8:00 uur
38

Goedemorgen Arnhem 1622

Foto: Harry Gerritsen

Bespreking bij het Stadhuis na de presentatie van het advies van informateur Hans Engels over een mogelijke coalitievorming. Een link naar het advies staat in het persbericht van de gemeente Arnhem.

maandag 31 maart 2014 om 15:40 uur
15

Zomertijd beëindigt lentekriebels informateur

Na een weekend vol ArtAllergische hoofdpijn staat informateur Engels op maandagochtend te trappelen om zijn rapport te presenteren.  De griffie heeft op zijn verzoek de pantograaf alvast op zomertijd gezet. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.
Er knapt iets in de bovenleiding. De roltrap komt knarsend tot stilstand. De informateur moet met een helicopter van het perron worden getild. Door de sluitende overkapping neemt operatie informatielift veel tijd in beslag. De echte persconferentie wordt een dag uitgesteld. Maar ook op 32 maart hangt er iets in de lucht. Als het maar geen paardenvlees is.