Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

donderdag 21 augustus 2014 om 10:07 uur
0

Pluk de Nacht Arnhem maakt programma bekend

Ook dit jaar strijkt het openlucht filmfestival Pluk de Nacht neer in Arnhem. Van 27 tot en met 30 augustus brengt het gratis toegankelijke festival bijzondere (internationale) cinema naar het Arnhemse Havengebied (Nieuwe Havenweg 23). De 2e editie van Pluk de Nacht Arnhem wordt geopend met Les Combattants (Frankrijk) van regisseur Thomas Cailley, een film vol sarcasme waarin twee jonge mensen het volwassen leven ontdekken.

Vier zomeravonden lang kunnen filmliefhebbers – onderuitgezakt in een strandstoel – genieten van internationale speelfilms, documentaires en animaties die niet eerder of nauwelijks in Nederlandse bioscopen te zien waren. Eén van de hoogtepunten uit het programma is ongetwijfeld de ‘Shorts Night’ op donderdag 28 augustus. Onder de noemer ‘(Un)natural World’ worden negen uiteenlopende korte films vertoond, waarin de band tussen mens en natuur op uiteenlopende manieren in beeld wordt gebracht.

donderdag 21 augustus 2014 om 7:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1764

Foto: Harm Klaverdijk

woensdag 20 augustus 2014 om 16:32 uur
0

Nederlands elftal traint bij Upward

Van 13 december tot en met 21 december a.s. wordt in Bhubaneswar in India de 35ste editie van de Champions Trophy hockey bij de heren gehouden. U denkt misschien wat moet dat bericht op deze plek, de afstand tussen Arnhem en Bhubaneswar is bijna 1.900 kilometer.

Max Caldas, Argentijn van geboorte, sinds 1 juli bondscoach van het Nederlandse mannen-hockeyelftal, heeft ervoor gekozen dat team op dezelfde wijze voor de Champions Trophy voor te bereiden, zoals hij dat heeft gedaan met het Nederlands dames-hockeyelftal dat in juni jl. in Den Haag overtuigend wereldkampioen wist te worden.

woensdag 20 augustus 2014 om 6:58 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1763

Foto: Huub Louppen

dinsdag 19 augustus 2014 om 17:04 uur
20

Hoe groot is het Primark-effect in Arnhem?

Vandaag opent de Ierse modeketen Primark een nieuwe winkel in het oude Bijenkorfgebouw in Enschede. De achtste vestiging in Nederland. Volgende maand volgen ook Venlo en Arnhem. Primark, dat bekend staat om zijn goedkope kleding, is een publiekstrekker. Tot nu toe leidde elke opening tot chaotische taferelen vanwege massa’s klanten. Maar wat doet de komst van de populaire winkelketen met het winkelcentrum van Arnherm?

Volgens Hans van Tellingen van marktonderzoeksbureau Strabo zal het aantal bezoekers van het winkelcentrum met 10 tot 40 procent stijgen en neemt ook de totale omzet significant toe. Van Tellingen beschrijft dit in Het Primark-effect: extra bezoekers en extra bestedingen (pdf). Cor Molenaar, hoogleraar marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarschuwt vandaag op NRC Q voor teveel optimisme en wijst op het feit dat de Primark-bezoekers in het algemeen niet veel geld besteden. Ook ik vroeg mij al eerder af of het Primark-effect met 8 vestigingen in Nederland (o.a. in Nijmegen) inmiddels niet is uitgewerkt.

Extra bezoekers en omzet of niet, de komst van de Primark heeft in ieder geval al geleid tot extra banen. Op een totaal van 395 nieuwe medewerkers heeft de kledingwinkel Primark in Arnhem 88 mensen met een uitkering aangenomen (via: DWM). Het Primark-effect op bezoek en omzet zullen we nog even moeten afwachten.

dinsdag 19 augustus 2014 om 7:22 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1762

Foto: Harry Gerritsen

maandag 18 augustus 2014 om 13:43 uur
2

Boek over Radio Kootwijk van Arnhemse schrijver

De Arnhemse schrijver Cees van der Pluijm (1954) schreef op verzoek van Staatsbosbeheer een boek over Radio Kootwijk. Van der Pluijm werd er in 1954 geboren en woonde er tot zijn 21ste.

Het boek vertelt het verhaal van de zendtechniek, de ontwikkeling van het telegraaf- en telefoonverkeer, aanvankelijk vooral met onze koloniën, van 1919 tot nu. Daarnaast wordt het bijzondere Gebouw A (het voormalige hoofdzendgebouw, de sfinx van het Kootwijkerzand) architectonisch en cultuurhistorisch geanalyseerd en toegelicht. In een derde hoofdstuk vertelt hij hoe het is op te groeien in een besloten, geïsoleerde gemeenschap midden op de Veluwe, waar zo’n 150 mensen woonden en werkten op en om het zendstation, zonder winkels, scholen, kerken of andere ‘gewone’ voorzieningen. De geschiedenis van natuur en landschap, van de ijstijd tot nu, is een boeiend aspect van Radio Kootwijk, ook daar wordt uitgebreid op ingegaan, waarbij buurtschappen als Assel, Hoog Buurlo en Gerritsfles ruim aandacht krijgen. Tot slot wordt het verhaal verteld van Radio Kootwijk na de sluiting van het zendstation: een sociaal-cultureel centrum voor concerten, theatervoorstellingen, exposities, bedrijfsfeesten en congressen.

maandag 18 augustus 2014 om 6:56 uur
2

Goedemorgen Arnhem 1761

Foto: Ton Schulten