Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

donderdag 18 september 2014 om 14:36 uur
0

Menzis Special Heroes Day 2014 in Valkenhuizen

Sportcentrum Valkenhuizen vormt op dinsdag 23 september a.s. het decor voor de Menzis Special Heroes Day als bijna 300 leerlingen uit de provincie Gelderland met een chronische ziekte of met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking gaan sporten. Dit toernooi wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. De sporten die aan bod komen zijn uni-hockey, (elektrische) rolstoel sporten, atletiek én voetbal.

donderdag 18 september 2014 om 10:41 uur
0

Pamflet van aanbevelingen van cultureel Arnhem | video

Afgelopen maandag is het ondertekende PAMFLET VAN AANBEVELINGEN gepresenteerd aan B&W en gemeenteraad van Arnhemse en het gefilmde PAMFLET in de raadszaal gebeamed. Albert van der Weide was woordvoerder. Er kwamen 246 onderschrijvers binnen. De lijst is - voor raadsbegrippen - flink en bevat stevige namen. In elk geval zo veel onderschrijvers uit één bepaalde sector dat de raadsleden het serieus nemen.

Er zijn naast het pamflet uitnodigingen voor 3 gesprekken aangeboden.

donderdag 18 september 2014 om 6:59 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1792

woensdag 17 september 2014 om 11:29 uur
2

Werken en leven vanuit flow, in de baan die bij je past

Hans Velders oogt als een rots in de branding: groot van stuk, stevig en in balans. Mooie eigenschappen voor iemand die individuele begeleiding biedt. Hans werd opgeleid als trainer en coach door Schouten en Nelissen en volgde verschillende meerjarige beroepsopleidingen zoals Somatic Experiencing, Systemisch Werk en de vierjarige beroepsopleiding van Barbara Brennan in de Verenigde Staten.
Aanleiding voor een gesprek met hem is de start van een nieuwe Team3.0-training. Hans vormt samen met Maarten Laros, Ronald Verhaaf, Alice Pereboom en Wilco Stegeman het trainersteam dat met ingang van 1 oktober voor de derde keer een groep zoekenden naar passend werk begeleidt.
Op zaterdag 20 september van 10:00 tot 12.00 uur, vindt een proeverij plaats waarbij werknemers, werkgevers, bemiddelaars en andere geïnteresseerden kennis kunnen maken met de aanpak van Team3.0. Locatie: de Team3.0-trainingsruimte, Raadhuisplein 1 te Huissen. Aanmelden kan via info@team3punt0.nl.

woensdag 17 september 2014 om 8:51 uur
0

Parachutes sieren Arnhemse beelden in de binnenstad

Wie deze dagen door de stad fietst, kan niet om de ingepakte beelden heen. De dames en heren staan in oranje en witte parachutestof ter ere van de herdenking van 70 jaar Slag om Arnhem. Het is onderdeel van de expositie van kunstenaarscollectief Suze May Sho (Rosell Heijmen, Jessica Helbach en Connie Nijman) in Museum Arnhem. Zij reconstrueert aan de hand van originele objecten en archiefmateriaal wat zich afspeelde in en rond Museum Arnhem tijdens die paar fatale dagen in september 1944.

woensdag 17 september 2014 om 7:00 uur
1

Goedemorgen Arnhem 1791

Foto: Mark Meijrink

dinsdag 16 september 2014 om 14:30 uur
0

Belangrijke theaterprijzen voor Toneelgroep Oostpool

Zondag 14 september zijn ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival de VSCD Toneel-, Mime- en Jeugdtheaterprijzen uitgereikt, tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Stadsschouwburg Amsterdam. Toneelgroep Oostpool viel meerdere keren in de prijzen dit jaar. Zo ging de VSCD Mimeprijs naar Hideous (wo)men door Suzan Boogaerdt, Bianca van der Schoot en Susanne Kennedy en ontvingen acteurs Kirsten Mulder en Jacob Derwig respectievelijk de Colombina en de Louis d’or voor hun rollen in Who’s afraid of Virginia Woolf?, een coproductie van Toneelgroep Oostpool en Toneelschuur Producties.

dinsdag 16 september 2014 om 9:48 uur
1

Groene Zorgtuin Rijkerswoerd draait op volle toeren

Lang was het een stuk braakliggend terrein met veel puin, de Zorgtuin op de hoek van de Kruisstraat en de Mooieweg. Maar nu de tuin sinds eind juli open is, fleurt het letterlijk op. Het is nu een groene oase, omgeven door de stad, waar dagelijks zes tot twaalf mensen een zinvolle dagbesteding vinden, op het terrein achter de Stadslandbouw op hetzelfde perceel. Ze telen groente, kweken planten en maken houtsnijwerken, vertelt Kari Meijer, eigenaar van de Zorgtuin, enthousiast.

Het terrein van circa een hectare is een veilige plek, waar mensen zich in alle rust kunnen ontwikkelen en weer eigenwaarde krijgen. Zes tot twaalf mensen produceren er dagelijks groente voor de voedselbank, een deel er van houden ze zelf. Ter plekke koken en bakken ze met de producten uit de tuin. Ook wordt de groente verdeeld om mee te nemen voor thuis. 50 procent van de opbrengst gaat naar de voedselbank. Maar ook zijn er mensen die houtsnijwerken maken, of armbandjes. Een houten gans is gemaakt van hout uit het bos. Armbanden zijn gemaakt van leer uit een afgedankt bankstel. ‘Ik vind het heel knap’, zegt Kari. ‘Je moet maar zo’n gans kunnen maken van spullen die je in het bos vindt.’ Ook gaan de mensen van de Zorgtuin straks onderhoud doen in Park Lingezegen.