Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

vrijdag 28 maart 2014 om 10:46 uur
0

Liefhebber: “ongelooflijk krachtig, poëtisch en het raakt iets dat van alle tijden is”

Een criticus komt thuis na de zoveelste slechte theatervoorstelling. Hij heeft zijn besluit genomen: hij stopt ermee. Wat volgt is een heftige monoloog die Gerardjan Rijnders, zo gaat het verhaal, in één nacht heeft geschreven. Regisseur Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool brengt Liefhebber na twintig jaar weer op de planken.

Maar waarom? Marcus: ‘Ik vind Gerardjan één van de belangrijkste toneelschrijvers die we in Nederland hebben. Ik was al lang van plan om iets van hem te ensceneren en voelde nu, op dit moment, de noodzaak om dit ook te gaan doen. Buiten onze reguliere planning en zo snel mogelijk. Ik geloof erin dat je als groot gezelschap de ruimte moet hebben om te reageren op de actualiteit. Ik maak heel persoonlijke keuzes in mijn repertoire. Wat zich in mij afspeelt en wat ik ervaar in de wereld, speelt zich ook in mijn voorstellingen af. Bovendien is Liefhebber een pareltje in het Nederlandse toneelrepertoire. Het is ongelooflijk krachtig, poëtisch en raakt iets dat van alle tijden is.’

vrijdag 28 maart 2014 om 9:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1618

Foto van Carry van Bruggen
De maan komt wel erg dichtbij

donderdag 27 maart 2014 om 14:49 uur
0

Gezocht: fitste juf en meester van Gelderland

Op welke school werken de fitste juf en meester van Gelderland? Dat zoekt de Gelderse Sport Federatie (GSF) dit jaar opnieuw uit tijdens de Nationale Sportweek. Scholen kunnen zich nu gratis inschrijven en maken dan kans op 250 euro aan sport- en spelmateriaal en een megawisselbeker. Jochem van Gelder reikt ook dit jaar de prijzen uit.

De leerkrachten moeten er dit jaar wel wat voor doen. De fitste juf of meester kan binnen één minuut het vaakst heen en weer rennen met een leerling op de rug, sit-ups doen en al hinkelend een strandbal hooghouden. Basisscholen kunnen zich inschrijven via de website van de GSF en krijgen een gratis deelnamepakket met onder andere een strandbal. Van iedere school mogen meerdere leerkrachten meedoen. Per leerkracht kost deelname slechts tien minuten. De behaalde scores worden via de website doorgegeven. 

donderdag 27 maart 2014 om 12:45 uur
0

Liberation Route: ‘De engel van Arnhem’ | video

Tot en met 31 maart is de expositie Routes of Liberation: European Legacies of the Second World War te zien in de Arnhemse Eusebiuskerk. Het is de Nederlandse première van deze reizende tentoonstelling die informatie geeft over het verliezen, herwinnen en behouden van vrijheid. De expositie is opgesteld door Stichting Liberation Route Europe in samenwerking met haar belangrijkste partners.

De Europese opening van de expositie vond plaats in het Europees Parlement in Brussel. Voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement én premier Mark Rutte hebben de opening verricht. Ik interviewde Sophie Lambrechtsen - Ter Horst, de dochter van Kate ter Horst, beter bekend als de Engel van Arnhem.

donderdag 27 maart 2014 om 10:57 uur
0

Arnhem-Direct ft. Facing Pages borrel

Facing Pages is een festival over zogenaamde ‘independant magazines’, tijdschriften die vaak onafhankelijk worden uitgegeven. Er zijn twee dagen lang lezingen en feestjes met daarnaast nog een expositie. Eén van de organisatoren van Facing Pages leidt je bij de borrel rond door de tentoonstelling die honderden magazines toont die normaal gesproken diep in de underground verborgen blijven. Facing Pages brengt deze magazines dit jaar voor het eerst bij elkaar in een grote expositie. Na afloop kun je een paar van je favoriete magazines kopen in de magazine store van Atheneum.

Wat: Arnhem-Direct borrel @ Facing Pages
Wie: De bloggers van Arnhem-Direct en de bezoekers van het festival
Wanneer: 28 maart vanaf 16:30 uur
Waar: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177

donderdag 27 maart 2014 om 9:00 uur
11

Goedemorgen Arnhem 1617

Foto van Lex Eggink
Stukje amsterdam in Arnhem

woensdag 26 maart 2014 om 14:54 uur
2

Arnhemse Hackers nodigen je uit

3D-geprinte koekjesvormen ontwerpen, sambal of zeep maken, je eigen meubels frezen, de kleuren van je woonkamerlampen aanpassen aan de film die je kijkt en leren hoe veilig Whatsapp nu echt is. Het kan allemaal in een hackerspace.
Een hackerspace is een ruimte waarin creatievelingen, technici, juristen en andere geïnteresseerden bij elkaar komen om samen te werken aan, na te denken over, en te praten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Hackerspaces hebben het hele jaar door aktiviteiten waarbij iedereen welkom is, maar eenmaal per jaar zetten ze allemaal tegelijk hun deuren nadrukkelijk open en wordt iedereen uitgenodigd te komen kijken: op de landelijke Open Dag van de Nederlandse Hackerspaces.

Net als in de afgelopen twee jaar zullen de Nederlandse hackerspaces hun deuren openen voor het publiek op zaterdag 29 Maart 2014. De open dag is een kleurrijk geheel met activiteiten door het hele land en iedere hackerspace geeft hieraan een eigen invulling.

woensdag 26 maart 2014 om 12:53 uur
0

Een dag American Football in Arnhem

Na de zege van de Arnhem Falcons op de Nijmegen Pirates in de eerste seizoenswedstrijd, moeten de Falcons het aankomende zondag 30 maart opnemen tegen regerend Nederlands kampioen Alphen Eagles.

De Eagles zijn al 2 jaar achter elkaar Nederlands kampioen. Voor de Falcons, die dit jaar hun zinnen hebben gezet op deelname aan de Tulipbowl,  een mooie uitdaging en test. De Tulipbowl is de finale om het Nederlands kampioenschap American football.