Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

zaterdag 21 juni 2014 om 10:24 uur
0

Opening Brigant in voormalig Bosch

Dit weekend opent Brigant haar deuren in voormalig (Hotel) Bosch. Vanaf vrijdag 20 juni waait er een nieuwe wind in het pand aan de Apeldoornsestraat. Brigant biedt met een podium, exporuimte een nieuw honk voor muziek- en cultuurminnend uitgaanspubliek in Arnhem. Naast de popzaal is er een café en exporuimte en kun je er na 18.00 uur terecht voor een dagschotel rond de tien euro.

Brigant, waarvan de naam Brigant is afgeleid van Brigantia (beschermster van de kunsten) en het woord Brigant dat te maken heeft met maatschappelijke rebelsheid, richt zich op een breed publiek met een gevarieerde programmering.

zaterdag 21 juni 2014 om 7:00 uur
6

Goedemorgen Arnhem 1703

foto van Arthur-A

vrijdag 20 juni 2014 om 14:35 uur
0

AMZAF presents #5 Twan Janssen

Hoewel Twan Janssen talentenjachten maar vreselijk vindt, won hij afgelopen april ‘Puck’s talent: Cabaret!’. Zijn voorstelling ‘Allemaal die kant op’ bleek een groot succes. En dat terwijl hij 2,5 jaar geleden er aan dacht er mee te stoppen. Gelukkig ging het kriebelen, borrelde ideeën omhoog en kreeg hij het gevoel: ik moet iets doen!

vrijdag 20 juni 2014 om 10:20 uur
5

‘De Eilanden’ respecteert natuurgebied en concentreert activiteiten op twee locaties

In Arnhem is deze week een nieuw initiatief gepresenteerd voor de toekomstige landschappelijke en stedenbouwkundige ontwikkeling van het gebied Stadsblokken-Meinerswijk. Kern van het plan is dat het overgrote deel van deze enorme (ruim 300 ha) ‘groene enclave’ in het geografisch centrum van Arnhem zich verder tot natuurgebied kan ontwikkelen. Nieuwe activiteiten (cultuur, recreatie, wonen) worden geheel geconcentreerd op twee ‘stadseilanden’; een bestaand en een nieuw eiland dat ontstaat door het graven van een nevengeul van de Rijn.

vrijdag 20 juni 2014 om 8:52 uur
0

Authentieke bluegrass, Johnny Cash en jong talent op de Ronde Weide

Na de vuige en ruige American roots van vorige week blijven we op 22 juni nog heel even in Amerikaanse sferen. Deze editie staat in het teken van authentieke countrymuziek en jonge (rock)bands, met optredens van de Blue Grass Boogiemen en de Johnny Cash covers - ‘the beast in me is caged by frail and fragile bars’- van Cash in the Attic. Het voorprogramma bestaat uit een showcase van twee jonge getalenteerde bands van de Nijmeegse versie van het Park Open Young Talent Stage: Rock ‘n’ roll Jonkies.

vrijdag 20 juni 2014 om 7:00 uur
1

Goedemorgen Arnhem 1702

foto van Ton Schulten

donderdag 19 juni 2014 om 13:17 uur
0

AMZAF presents #4 Rogier Pelgrim

Met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim menig publiek stil. Begin dit jaar bracht hij zijn eerste full-length album uit. Pakkende en melancholische liedjes voeren je mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. Toch durft Rogier in dit interview nog te zeggen dat hij zichzelf geen geniale muzikant vindt. Gelukkig mogen wij dat bepalen en staat zijn agenda bomvol met optredens.

donderdag 19 juni 2014 om 10:37 uur
0

Ontdek hét verhaal achter het Feestaardvarken tijdens een sprookjesachtige dansproductie in Burgers

Ineens was hij daar: het Feestaardvarken - ontworpen door kunstenaar Florentijn Hofman - midden op het Bartokplein in Arnhem. De School voor Dans van Kunstbedrijf Arnhem werd hierdoor geïnspireerd voor haar eindvoorstelling. AART vertelt de ‘voorgeschiedenis’ van het Feestaardvarken dat Burgers’ Zoo schonk aan de stad. Hoe komt het feestaardvarken eigenlijk midden in de stad terecht…? En hoe is het Feestaardvarken zo reusachtige groot geworden? De megaproductie met 620 dansers verdeeld over 5 voorstellingen wordt gedanst op 11 locaties in de zoo waaronder de vochtige hitte van de Bush, de verblijven van de Maleisische beren in de Rimba en voor de haaien in de Ocean.