Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

zondag 21 september 2014 om 11:40 uur
0

#CreativeFriday Meetup: creativiteit als businesskracht

Ben je nieuwsgierig? Houd je van nieuwe ideeën, spannende verhalen, verse uitvindingen en verbazingwekkende kennis? Dan is #CreativeFriday voor jou. Tijdens de meetup is er verhaal en uitwisseling met aantal bekende of minder bekende entrepreneurs, creatieven, ondernemers, deskundigen, kunstenaars en anderen. We inspireren elkaar door onze creativiteit met elkaar te delen.

#CreativeFriday gaat over creativiteit als competentie van business én van kunst. Van professionals in bv. zakelijke dienstverlening én van creatieven. Dit is ongebruikelijk. Het is nieuw. Ervaar het zelf.

Sprekers zijn dit keer: Willeke van Ravenhorst, Lique Schoot en Esther van Vondel. Petra Else Jekel houdt een inleiding over het nieuwe creativiteitsconcept waar de meetup op drijft.

Om het mee te maken, kom je vrijdag 26 september vanaf 17 uur naar Diehl, Willemsplein 46 te Arnhem. Entree gratis.

zondag 21 september 2014 om 8:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1795

Foto van: PEtje Fotografie


Brug der verbindingen

die niet enkel
de verbinding legt
over water
van oever naar wal

hij overbrugt
talloze verbindingen
van heden naar verleden
in regelmaat verlegd

geeft toegang
tot bereikbaarheid
naar elk denkbaar land
menige oorlog
is hier ook op beslecht

een menselijke brug
kan worden geslagen
door elkaar te leren
respecteren en zonder geweld
te verdragen.

Loes Schaap

 

zaterdag 20 september 2014 om 22:31 uur
0

Vitesse wint weer niet van sc Heerenveen: 1-1

Vitesse heeft in een matig bezet, maar sfeervol Gelredome de Airborne-wedstrijd tegen sc Heerenveen niet kunnen winnen. Na de volle negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord, een stand die al bij rust was bereikt. De Friezen beginnen zich steeds meer te ontpoppen als een soort angstgegner, ik heb Vitesse nog niet vaak een thuiswedstrijd tegen hen zien winnen.

 

zaterdag 20 september 2014 om 13:19 uur
0

Fotoverslag Bridge to Liberation Experience

De jaarlijkse Airborne herdenking trekt altijd een hoop bekijks. De herdenking in de ‘Berenkuil’ wordt altijd bezocht door een honderdtal bezoekers. Dit jaar was het anders. Dit jaar stond Arnhem even stil bij de oorlog. De oorlog die Arnhem voorgoed veranderde naar het Arnhem dat wij nu kennen.

Maar deze herdenking was meer dan bijzonder. 70 jaar na Market Garden stonden duizenden mensen om de plek heen die het midden van Arnhem betekend. De plek waar vele soldaten vochten en zelfs sneuvelden om Arnhem en zijn bewoners te redden.

zaterdag 20 september 2014 om 7:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1794

Foto: Michel Vedder Bridge to Liberation Experience

vrijdag 19 september 2014 om 12:41 uur
0

Ervaar je vrijheid dit weekend in Arnhem!

Op vrijdag 19 september 2014 wordt in Arnhem één van de grootste en belangrijkste veldslagen in de Tweede Wereldoorlog, Operation Market Garden met daarin de Slag om Arnhem, herdacht. Aansluitend aan de herdenking vindt op de John Frostbrug het multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience plaats. Door middel van beeld, live muziek en dans beleeft het publiek een indrukwekkende ervaring die hun meeneemt in het verhaal van Operation Market Garden, de Slag om Arnhem, de terugtrekking, evacuatie en de wederopbouw van de stad.

vrijdag 19 september 2014 om 9:44 uur
0

Speel MEE en tieners Rijkerswoerd weer van start

‘Ik ben aan het knutselen, met klei’, zegt een deelnemertje van de SpeelMEEmiddag, iedere woensdagmiddag bij Tussenthuis, de buitenschoolse opvang aan de Kempenaersingel. ‘Mijn ouders moesten mij hier even stallen’, zegt het meisje lachend. Zij is een van de zes kinderen die aan het spelen is bij de SpeelMEEmiddag van MEE Gelderse Poort en Rijnstad. Die middag wordt nu in Tussenthuis gehouden, omdat The Base is gesloten. En daarom is ook de Tienerinloop naar Tussenthuis.

De speelMEEmiddag, iedere woensdag van 13 tot 15 uur is voor kinderen die wat extra aandacht nodig hebben, zoals AD(H)D of autisme. Marieke Moen van MEE en Mascha Kop van Rijnstad: ‘De kinderen die hier komen, vinden moeilijker aansluiting in de wijk, hoewel ze wel graag buiten willen spelen en plezier willen maken. Bij ons kunnen ze veilig spelen en oefenen we ook in het samen werken.’ Er is overigens nog plek voor kinderen die een fijne woensdagmiddag willen hebben.

vrijdag 19 september 2014 om 6:59 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1793

Foto: François Labarbe In het kader van de 70ste herdenking van Operatie Market Garden (waaronder De Slag om Arnhem) vindt vandaag de Bridge to Liberation Experience plaats. Op de speciale webpagina van de gemeente Arnhem is hierover meer informatie te vinden. Het programma is:

18.00 uur Pipes & Drums over Rijnbrug naar Airborneplein
18.30 uur Officiële herdenking en kranslegging in aanwezigheid veteranen Airborneplein
19.30 uur Defilé veteranen op Eusebiusbinnensingel
20.30 uur Start Bridge to Liberation Experience

Het programma duurt tot circa 21.30 uur. Het evenemententerrein is vanaf 18.15 uur geopend. De toegang is gratis.