Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

maandag 20 oktober 2014 om 8:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1824

foto van Patrick van Wolferen

zondag 19 oktober 2014 om 8:00 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1823

foto van Harald

zaterdag 18 oktober 2014 om 11:49 uur
0

Thijs Wolzak fotografeert oude gymzaal in Arnhem

Iedere week fotografeert Thijs Wolzak voor NRC een bijzonder interieur. Deze week de oude gymzaal in het voormalig Stedelijk Gymnasium (1939) in Arnhem. Aan het woord komen Kathelijn de Booij (29) en Floris Schoonderbeek (35) die in het pand zijn begonnen met een kleine campus.

zaterdag 18 oktober 2014 om 8:10 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1822

Foto: Lucsaflex Doorkijkje groene bedstee

vrijdag 17 oktober 2014 om 13:14 uur
0

Win tickets voor de show van Gers Pardoel in Luxor Live.

Op vrijdag 24 oktober staat Gers Pardoel in Luxor Live. Kans maken op kaarten? Check het filmpje!

vrijdag 17 oktober 2014 om 6:46 uur
0

Goedemorgen Arnhem 1821

Foto: François Labarbe

donderdag 16 oktober 2014 om 22:46 uur
17

Is Arnhem de boot aan het missen?

Nederland krijgt onder invloed van grote economische en demografische veranderingen geleidelijk een ander gezicht. Grensgebieden met weinig economisch perspectief lopen leeg terwijl het westen van het land overvol dreigt te worden. Om de ontwikkelingen bij te benen, moeten veel dorpen, steden en regio’s op zoek naar een nieuwe identiteit. In de serie ‘Het nieuwe gezicht van Nederland’ reist onderzoeks-journalist en programmamaker Floor Milikowski voor De Groene Amsterdammer door de provincies en belicht de worstelingen van een land in transitie.

Deze week het slot van de serie, over Arnhem, stad van het Rijngoud. Grote economische mogelijkheden, volop cultuur en een van de mooiste woonomgevingen van het land. Arnhem heeft het allemaal, maar slaagt er niet in goed te profiteren. Aan het woord komen o.a. Edwin Verdurmen, Jaap Modder, Roy Hasselerharm en Ron Bormans, voormalig bestuursvoorzitter van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. De strekking van het verhaal is duidelijk, Arnhem is de boot aan het missen en niet zo’n beetje ook. Een terecht kritisch signaal aan onze stad die wat mij betreft eens echte keuzes moet maken en daar langer dan vier jaar ook echt voor moet gaan.

Lees Milikowski’s verhaal deze week in De Groene (of via Blendle).

Foto: Marco Derksen

donderdag 16 oktober 2014 om 14:17 uur
0

Met Oase naar de Schouwburg, inclusief rondleiding

Vrouwen die gelijkgestemden willen leren kennen, die andere vrouwen willen helpen om uit hun isolement te komen én die met elkaar een internationale circustheatershow willen bezoeken, kunnen terecht bij empowerment centrum Oase in Arnhem.
Reageer je direct, dan kun je komende dinsdag om 15.30 uur nog mee met een rondleiding door Schouwburg Arnhem en maak je kennis met circusdirecteur Arlette Hanson. Deelname kan op vertoon van een toegangskaartje voor de voorstelling van Wintercircus Martin Hanson, dat op maandag 29 december in diezelfde Arnhemse Schouwburg te zien is. Zo krijg je twee activiteiten voor de prijs van een. Voor houders van een Gelrepas geldt een flinke korting. Meld je vóór 21 oktober wel even bij Oase aan voor de rondleiding: tel. 06-27838472 (Fadia Azar).

Op de foto: Fadia, Gülnaz, Alice en Hanneke na een Skype-bijeenkomst.