Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

maandag 25 november 2013 om 11:00 uur
0

Doneer nu! het nog kan!

De laatste loodjes… Wie nu doneert voor het groot Arnhem Direct Pantoons 5 jaar Jubileum Boek is verzekerd van een exemplaar. Het totaalbedrag loopt op… Wie na sluitingsdatum nog een boek wil bemachtigen, loopt kans dat het snel uitverkocht is. Vis niet achter het net, doe mee, schrijf geschiedenis en koop dat boek!

zondag 10 november 2013 om 11:44 uur
1

Plan legale wietteelt voor Arnhemse coffeeshops

D66, SP en GroenLinks in de Arnhemse gemeenteraad willen legale teelt en aanvoer van wiet naar plaatselijke coffeeshops. De partijen willen daartoe een proef gebaseerd op een voorstel van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De komende maanden gaan de partijen in gesprek met coffeeshophouders om te kijken of het voorstel aanslaat, alvorens het naar hun collega’s in de raad te sturen. De partijen willen dat de proef nog in 2014 van start gaat.

De aanvoer van wiet naar de coffeeshops is al jarenlang hét probleem van het goede tolerante Nederlandse softdrugsbeleid. De verkoop van wiet aan klanten is legaal, maar de levering ervan aan de shop is illegaal.

donderdag 7 november 2013 om 16:48 uur
1

Arnhem moet klaar zijn voor jubileumjaar Market Garden

“Volgend jaar komen er een miljoen mensen naar de jubileumherdenking van Operatie Market Garden, en Arnhem is daar nog niet klaar voor.” Sabine Andeweg, raadslid voor D66 Arnhem, ziet de tekortkomingen van het informatiecentrum en de historische locatie aan de beroemde John Frostbrug, en stelt het College vragen over de aanpak die deze ‘brug te ver’ binnen handbereik zou moeten brengen.

70 jarig jubileum Market Garden
Het is volgend jaar 70 jaar geleden dat de Operatie Market Garden plaatsvond. De grote geallieerde luchtlandingsactie die duizenden burgers en militairen het leven kostte, wordt voor het eerst in 20 jaar weer groots herdacht. De organisatie Stichting Operatie Market Garden 2014 verwacht van 14 tot en met 20 september volgend jaar zo’n 1 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland.

donderdag 7 november 2013 om 14:53 uur
0

Hoe goed werkt het Arnhemse gedoogbeleid?

Vorig jaar deed de werkgroep coffeeshopbeleid van D66 Arnhem een onderzoek naar het Arnhemse coffeeshopbeleid: werkt dit wel naar behoren of is het misschien tijd voor een herziening? We gingen hiervoor langs elke shop waarbij we uitgebreid te woord werden gestaan door de shophouders en -medewerkers en de bezoekers.

Dit gaf ons een goed inzicht in de wereld van de coffeeshops. De shops bleken niet eng maar juist gezellig te zijn en het viel ons op dat ze ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds altijd stampvol zaten. De veelal vaste klandizie verschilde enorm: van petjespubers tot mannen in pak en van hippe studenten tot huisvrouwen. Sommige shops bestaan al meer dan 30 jaar en de shophouders, die de meeste klanten goed kennen, doen er alles aan om eventuele overlast tot een minimum te beperken: ze hebben allemaal cameratoezicht en enkele shops hebben zelfs hun eigen security. Want naast de gemeente heeft de shophouder er zelf het meeste aan als er zo min mogelijk overlast is.

woensdag 6 november 2013 om 12:39 uur
0

Elke school een groen schoolplein

Een groen schoolplein brengt kinderen spelenderwijs in aanraking met natuur en milieu. In hun eigen omgeving ontdekken en beleven kinderen op deze manier de natuur. Dat draagt bij aan een evenwichtige ontwikkeling en vergroot hun belangstelling en waardering voor de natuur! De gemeenteraadsfractie van GroenLinks Arnhem wil het belang van een groene schoolomgeving (schoolplein, gevel, dak) actief uitdragen, door dit te betrekken bij de ontwikkeling van nieuw- en verbouwplannen voor scholen in Arnhem. Arnhem profileert zich als de groenste stad van Nederland, daar horen groene schoolpleinen bij.

woensdag 6 november 2013 om 10:19 uur
16

Arnhemse partijen trappen af voor de formatie

De verkiezingen zijn pas in het voorjaar van 2014, maar de onderhandelingen over de vorming van een nieuw college [made in] Arnhem zijn al in de herfst van 2013 begonnen. Na een paar maanden canvassen en speeddaten lijkt een stabiel driepartijencollege de meeste kans te maken. Twee partijen staan voorlopig langs de zijlijn. De rest splitst zich af of overweegt aansluiting bij 50Plus.

Dat VVD en PvdA de komende verkiezingen met (pot)lood in de schoenen tegemoet zien, hoeft niemand te verbazen. De lijn in de landelijke peilingen staat al heel lang onder water. Zelfs met een dozijn ferm aangeslagen akkoordenbruggen op zak gaat de aandacht van de Haagse regeringsleiders permanent naar de meerderheden in de Andere Kamer op het Binnenhof.

dinsdag 5 november 2013 om 16:40 uur
0

Her-inrichting Amsterdamseweg: Voldoende veilig?

Onlangs is er een start gemaakt met het opnieuw inrichten van de Amsterdamseweg. Het college van B&W presenteert op de website van de gemeente haar plan. Kern van het plan is een vrijliggend fietspad aan beide kanten van de weg. Het plan is samen met de wijkvereniging van het Burgemeesterskwartier tot stand gekomen. Er blijken nog wel wat knelpunten in het plan te zitten. Wethouder Leisink erkent dit en werkt aan een oplossing. Parallel aan dit traject hebben een aantal aanwonenden een alternatief voorbereid waarvan zij van mening zijn dat deze de knelpunten oplost. 

Vorige week maandag behandelde de gemeenteraad de inrichting van de Amsterdamseweg.  De aanwonenden kregen tijd hun visie te presenteren. Helaas bleek dat de geplande tijd voor de vergadering onvoldoende was. Hierdoor kwamen enkele andere belangrijke insprekers niet aan bod. Gelukkig wordt de vergadering voortgezet op 18 november zodat er ruimte is voor alle insprekers.

dinsdag 5 november 2013 om 15:00 uur
0

SP organiseert debat over ‘armoede in Arnhem’

Maart 2014. Het lijkt nog aardig ver weg maar de Arnhemse politiek bereid zich al flink voor. Kandidatenlijsten, verkiezingsprogramma’s, campagneleuzen zijn in de maak of al voltooid. De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan.

In het kader van die verkiezingen organiseert de Arnhemse SP een reeks van vier debatavonden. Het gaat per slot van rekening om de inhoud. Op donderdag 7 november trappen we af met het eerste debat. Het thema: Armoede in Arnhem.

Update: SP-raadslid Jurgen Elfrink zal in debat gaan met Evert Vaartjes (VVD), Ria Peter (GL) en Hans de Vroome (D66).