Arnhem wordt steeds aantrekkelijker om te wonen

Arnhem staat in de Atlas voor gemeenten van 2016 op plaats 13 van de ranglijst van aantrekkelijkste steden. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de atlas, die woensdag verschijnt.

De Atlas voor gemeenten maakte de balans op voor de 50 grootste gemeenten over de periode tussen 2006 en 2016. In vergelijking met 2006 is Arnhem 14 plaatsen gestegen. Arnhem stond op de 27e plek.

Uit het onderzoek blijkt dat Amsterdam, Utrecht en Amstelveen de eerste drie plaatsen bezetten in de top 10. In2006 vormden die steden ook de top 3.

In de Atlas voor gemeenten wordt gekeken naar het aantal banen in de buurt, het culturele aanbod en de veiligheid in de stad. Ook de nabijheid van natuur en water is belangrijk.

Arnhem scoort slecht op het gebied van banen. De werkeloosheid in de stad ligt boven het landelijk gemiddelde. Ook op het gebied van veiligheid doet Arnhem het niet goed. De criminaliteit daalt al jaren, maar is nog steeds erg groot.

Arnhem doet het wel goed op cultuurgebied. Daarnaast is Arnhem als groene parkstad aantrekkelijk.

Stijging
De stijging van Arnhem in de Atlas voor gemeenten is al de tweede opsteker voor de gemeente. Gisteren werd bekend dat Arnhem in het Retail overzicht gestegen is van de 44e naar de 30e plek.

Reacties

Geef een reactie on "Arnhem wordt steeds aantrekkelijker om te wonen"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*