Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

* {lang:captcha}

Welke kleur heeft gras?

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?zaterdag 15 november 2008 om 11:33 uur
9

Welke middelbare school kies je voor je kinderen?

image

Hoe kies je een middelbare school voor je kind? Woon je in een dorp en is er in de wijde omgeving slechts één grote scholengemeenschap die alle niveaus aanbiedt, dan valt er niet veel te kiezen. Maar woon je in een stad als Arnhem waar ruime keuze is, dan zul je toch moeten kiezen.

Afgelopen week kregen wij een brief van school voor onze oudste dochter die volgend jaar naar de middelbare school gaat. Op woensdagavond 26 november kunnen wij kennismaken met een aantal middelbare scholen waaronder het Stedelijk Gymnasium Arnhem, het Arentheem College en het Beekdal Lyceum. Vandaag maar eens een rondje langs deze scholen gemaakt. Het zal ongetwijfeld met het grijze weer van vandaag te maken hebben gehad, maar wat een droevenis eigenlijk die schoolgebouwen.

Nu eerst de speciale ouderavond maar even afwachten en ik zal me ook eens verdiepen in de rapporten van de scholen die zijn te vinden op onderwijsinspectie.nl. Iemand nog tips?


Prorail gaat minder bomen kappen na overleg
Er worden in Arnhem langs het spoor minder bomen gekapt dan eerder de bedoeling was. Prorail was aanvankelijk van plan 1.400 bomen langs het spoor in Arnhem te rooien. Na gesprekken met omwonenden en de gemeente Arnhem werd het aantal bomen dat weg ... Lees verder >>>

Bebouwing Kerkplein: gemeente is vastbesloten plannen door te zetten
De gemeente Arnhem is vastbesloten om haar plannen om het Kerkplein te bebouwen door te zetten. Dat blijkt uit de stukken die komende maandag aan de orde komen in de gemeenteraad. Om bebouwing mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan voor ... Lees verder >>>

Goedemorgen Arnhem 2267
Foto: Harm Klaverdijk ‘Rooftop’ Lees verder >>>

Hoogwater: Lage Kade stroomt onder
Echt recordhoogtes zullen er niet komen, maar Rijkswaterstaat verwacht dat de Rijn bij Arnhem morgen de kritische grens van 10.50 meter overschrijdt. Dat is het moment dat de Lage Kade onder stroomt. Rijkswaterstaat verwacht dat het water de dagen ... Lees verder >>>

Politieke partijen bezorgd over veiligheid vluchtelingen
Verschillende politieke partijen in Arnhem hebben vragen gesteld over de veiligheid van homoseksuele, lesbische en transgender vluchtelingen (LHBT). Ook vrouwen en christenen kunnen in hun veiligheid bedreigd worden. Aanleiding voor de vragen is ... Lees verder >>>


indira reynaert op zondag 16 november 2008 om 13:56 uur

Bestaat het KGL en CLA niet meer? Dat waren (naast het Stedelijk Gym) de scholen in Noord in de jaren ‘80 en ‘90.

Ruud op zondag 16 november 2008 om 15:41 uur

De afgelopen 20 / 30 jaren is een continue stroom geweest van fusies in het onderwijs, ook in Arnhem dus. Je krijgt de indruk dat grootschaligheid de boventoon is gaan voeren, uiteraard gekoppeld aan het rendement per uitgegeven euro. Daarnaast zijn ook ook opleidingen op de schop gegaan, in het vmbo, mbo en hbo.
Het KGL verdween (het gebouw is afgebroken), het CLA is dacht ik nu Montessori geworden, ik ben blij dat deze locatie kon worden behouden, mooi gebouw, karakteristiek en een rijke historie.
Veel scholen zijn groot (1500 - 2000 leerlingen, gebouwen hebben alleen een ‘doordeweekse’ functie, in november zien ze er stil en verlaten uit, zonder kinderen, zonder leerlingen, grijs dus ..
Ruud

Marco Derksen op zondag 16 november 2008 om 19:01 uur

@Ruud: inderdaad grijs, zonde eigenlijk. Zowel Arentheem als Beekdal liggen op prachtige locatie. Mag ook in November wel wat meer kleur en leven krijgen!

Bart te Riele op dinsdag 18 november 2008 om 20:46 uur

Interessant idee, dat scholen alleen een doordeweekse functie hebben. Is best raar eigenlijk. Waarom kan er in het weekend geen (sociale) functie aan gekoppeld worden? Schaakvereniging in de kantine, bandjes die oefenen in het gymlokaal, taalonderwijs voor nieuwe nederlanders in de klaslokalen. En ga zo maar door.

Beter voor iedereen, volgens mij.  :)

GerjanneTiemens op dinsdag 18 november 2008 om 23:57 uur

@Bart te Riele goeie & relevante vraag inderdaad… zoveel ruimte onbenut, dat is best gek. Daar zijn vast & zeker leuke dingen voor te verzinnen!

Marco Derksen op zaterdag 31 januari 2009 om 13:25 uur

Net naar open dag van Arentheem geweest:
http://www.flickr.com/photos/marketingfacts/tags/arentheem/

Volgende week maar eens kijken naar de andere scholen!

Marco Derksen op zaterdag 7 februari 2009 om 13:19 uur

Vanmorgen naar Stedelijk Gym en Beekdal geweest:
http://www.flickr.com/photos/marketingfacts/tags/sga/
http://www.flickr.com/photos/marketingfacts/tags/beekdal/

Christina Y op vrijdag 10 juli 2009 om 14:40 uur

Hoi,

Ik was even aan het googlen en kwam zo op jouw pagina terecht. Wij gaan al het goed is komende maand verhuizen naar Arnhem en ben nu dus opzoek naar een goede en gezellige middelbare school voor mijn broertje die nu naar het 2de jaar van VWO gaat. Ik ben dus benieuwd waar je dochter uiteindelijk naartoe is gegaan en wat de rede hiervoor was. Graag hoor ik van je!

groetjes,

Christina

Marco Derksen op vrijdag 10 juli 2009 om 21:22 uur

@Christina: we hebben uiteindelijk gekozen voor VWO aan het Arentheem. Stedelijk Gym vond ze iets te veel nerds rondlopen en opendag Beekdal was te rommelig en is het lesprogramma iets teveel afgestemd op sport of cultuur (met beide heeft ze nu nog te weinig). Arentheem zit daar tussen in.

Vwb VWO hebben we dus alleen in Arnhem Noord gekeken.

Reageer

Op deze manier link plaatsen: [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]
Op deze manier afbeelding plaatsen: [img]http://www.link.nl/afbeelding.jpg[/img]Welke kleur heeft gras?