Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

zaterdag 4 juni 2011 om 7:59 uur
0

Dood

Ik ben dood. Overleden. Een ongeluk met de auto.

Ik bevind me in een ruimte met meerdere personen. Jonger, ouder, een man en vrouwen.
Een vrouw heeft de leiding hier en vertelt me dat ik in deze ruimte drie dagen moet blijven voordat ik ‘verder’ kan gaan. Niemandsland. In deze dagen moet ik bedenken wat de mooiste herinnering van mijn eigen leven is.
Welke herinnering zou ík kiezen?

Is het mijn eerste echte zoen?  Het moment dat ik op zondagochtend in alle vroegte door de stad liep? Die keer dat ik de geur van vers gemaaid gras rook en op mijn rug in de zon een boek las? De geboorte van mijn kind?
Keuzes te over, maar als het slechts één herinnering mag zijn. Welke wordt het dan? Het is moeilijk kiezen.

Dit is het kort verteld het thema van de locatievoorstelling AFTERLIFE van theater Hartebloed. De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten. Ik bezocht de première. Ik ga niet de hele voorstelling beschrijven, u moet natuurlijk zelf gaan kijken.  Er zijn voor mij twee zaken die deze voorstelling opmerkelijk maakten.

WTC
De voorstelling vindt plaats in de WTC toren. De bezoekers worden verzameld in het café op de onderverdieping en gaan dan met de 4 liften gezamenlijk naar de 13de verdieping.

Herinneren
Het interessante, maar tegelijkertijd, ook het griezelige van deze voorstelling is, dat je de dingen die gezegd worden terugkoppelt naar jezelf en je eigen levenseinde. Je gaat daadwerkelijk nadenken over je eigen dood en je beste herinneringen.  Niet op een zwartgallige manier trouwens. Meer een stilstaan bij de stappen die je tot nu toe in je leven hebt gezet. ‘Waar ben ik in het dagelijks leven mee bezig en zouden deze bezigheden ook een echte eerlijke diepe herinnering oproepen als ik nu dood zou gaan?’

‘Zijn de herinneringen van tot nu toe voor mij waardevol genoeg om mee te nemen door de deur naar het Hiernamaals?  Zou ik me misschien liever iets anders herinneren?’
‘Wat is waardevol in mijn leven en laat een échte diepe herinnering achter? Moet ik nog voor goede nieuwe herinneringen gaan zorgen, voor het geval dat?’

Tussen hemel en aarde
Natuurlijk speelt het geweldige uitzicht ook een grote rol tijdens het bezoeken van deze voorstelling. Het uitzicht werkt magnetiserend. Ik kijk uit over de stad en de omgeving. Het is helder en op deze avond is Nijmegen te zien.
Na de voortelling wordt het langzaam donker, de lucht kleurt rood. Na afloop van de voorstelling verdwijnen weinigen direct naar huis. Bezoekers blijven napraten, iets drinken en kijken hoe Arnhem rustig afscheid neemt van de dag.
Een herinnering rijker.

AFTERLIFE  door theatergroep Hartebloed in samenwerking met het Huis van Puck.

Zaterdag 4 juni - zondag 5 juni - vrijdag 10 -  zaterdag 11 juni
WTC toren - Nieuwe Stationsstraat 10 - 6811 KS, Arnhem
Entree: € 10   Aanvang: 20.30 u (op zondag om 15.30 u.) 
Reserveren: yvonne.persoon@kpnmail.nl

Kijk voor meer info op www.watisjouwmooistemoment.nl en deel daar een van jouw momenten.

Deze montagevoorstelling is geïnspireerd op de film After Life van Kore-eda Hirokazu.
Regie en choreografie: Yvonne Persoon en Eva van den Boom
Techniek: Jan van den Hatert - www.helsenheidens.nl
Productie-assistent: Mike Witjes
Spelers: Anke Boersma, Annemiek van Dongen, Teodora Ionescu, Ingrid Koek, Gert Slijkhuis en Lucie Vorwerk

 

 

 

Reageer

Op deze manier link plaatsen: [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]
Op deze manier afbeelding plaatsen: [img]http://www.link.nl/afbeelding.jpg[/img]Welke kleur heeft gras?