Registreren

Gebruikersnaam

Echte naam

Wachtwoord

Nogmaals wachtwoord

E-mailadres

Nogmaals E-mailadres

  

Doe ook mee met Arnhem-Direct!

Arnhem-Direct is een platform voor en door Arnhemmers. Iedereen kan meedoen! Dat kan door te reageren, maar ook te bloggen over dingen die zich in jouw omgeving afspelen. Meld je aan door je hier te registeren en doe mee Arnhem-Direct! Heb je vragen? Mail de redactie. (redactie@arnhem-direct.nl)

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

 Onthoud mij

Wachtwoord vergeten?

dinsdag 11 september 2012 om 13:01 uur
2

Realisatie MFC Schuytgraaf centrum (nog) onzeker

Als het aan de Arnhemse SP ligt, wordt er snel begonnen met de realisatie van het MFC Schuytgraaf centrum (pdf). De bewoners in dit deel van de stad wachten al veel te lang op goede voorzieningen. Inmiddels is een eerste generatie ‘Schuytgraaf’-kinderen enkel in noodgebouwen naar school gegaan.

Het is om deze en andere redenen verwonderlijk dat een groot aantal politieke partijen (waaronder VVD, CDA en de CU) de bouw van het multifunctionele centrum in Schuytgraaf af wil blazen. Deze partijen geven er de voorkeur aan om drie aparte schoollocaties te bouwen zonder enige wijkfunctie. Daarmee wordt voorbijgegaan aan de raadsbrede wens om ook een sporthal te laten verrijzen in deze nog relatief nieuwe wijk. Dat voorstel werd nota bene destijds ingebracht door de VVD. Daarnaast zal de realisatie van de schoollokalen zo’n twee jaar vertraging oplopen. Dat nemen de tegenstanders echter voor lief.

Het voorstel van de tegenstanders van het MFC bevat geen plannen voor de realisatie van wijkfuncties zoals een kinderdagverblijf, een consultatiebureau, een BSO en ook geen culturele functies. En dat terwijl juist aan dit soort wijkfuncties grote behoefte is in Schuytgraaf.

Vanzelfsprekend vindt ook de SP dat het MFC wel met een solide financiële onderbouwing gerealiseerd dient te worden. Lessen uit het verleden willen we daarom zoveel mogelijk toepassen bij de realisatie. Daarbij valt te denken aan lokalen en andere ruimtes die, wanneer deze niet meer gebruikt worden, makkelijk om te bouwen zijn tot wooneenheden. Maar ook het gebouw zo dimensioneren dat de ruimte op en om piekmomenten (van bijvoorbeeld basisschoolleerlingen) optimaal gebruikt kan worden voor en door hen.

Al met al ziet de SP geen reden Schuytgraaf nog langer in onzekerheid te laten. We moeten nu echt besluiten dat het MFC Schuytgraaf er gaat komen. En snel.

Bert Geurtz op woensdag 12 september 2012 om 18:41 uur

Toch wel bijzonder dat de SP zo gedraaid of misschien beter gezegd verandert is van koers. Vroeger zouden ze moord en brand hebben geschreeuwd wanneer de gemeente 28 miljoen zou hebben uitgegeven aan een gebouw. En zeker wanneer er al vast zou staan dat het beoogde concept allang achterhaald bleek en zoals is aangetoond niet werkt.
Het zijn schoolgebouwen met een mooie dure jas die niets toevoegen aan de wijkactiviteiteb binnen een wijk omdat het te ontoegankelijke gebouwen zijn gebleken.
Verder is het beheer van de gebouwen enorm kostbaar en levert jaarlijks tekorten op in de reeds gerealiseerde MFC’s in Arnhem maar ook buiten Arnhem.
Iets wat bij de start de realisatie van mooie droom leek te worden liep uit op een natte droom met een ellendig financieel debacle als gevolg.
Iemand die ook maar iets met het Arnhemse politieke verleden van de SP te maken heeft gehad zou dus verwachten dat zij dit soort megalomane scholen geldverspilling zouden vinden.
Maar dat is dus niet zo, kennelijk vergoed het pluche en het moeten steunen van een eigen wethouder veel!
Ik vraag me trouwens af of de hele fractie van de SP er zo over denkt?

De SP fractie die ik kende zou kiezen voor drie goede schoolgebouwen en een mooie sporthal en wijkvoorzieningen die nuttig zijn voor de wijk, een passende schaalgrote hebben en die betaalbaar zijn.
Maar die fractie bestaat kennelijk niet meer!
Tijd voor een nieuwe actie van Bob Roelofs?
Arnhemwilgeenhaven
Arnhemwilookgeenkunstencluster
ArnhemwilookgeenMFC’smeer

Bert Geurtz
Fractievoorzitter
Van Trots

Eric Derksen op dinsdag 25 september 2012 om 20:31 uur

Waar kan ik tekenen Bert? ;-)

Reageer

Op deze manier link plaatsen: [url=http://www.link.nl]omschrijving[/url]
Op deze manier afbeelding plaatsen: [img]http://www.link.nl/afbeelding.jpg[/img]Welke kleur heeft gras?