Ahmed Marcouch raakt thuis in Arnhem

Ahmed Marcouch tussen de deelnemers aan Ome Joops Tour. (Foto: Abdelillah Ouali.)
(Advertentie)

ARNHEM – Officieel duurt het nog vier weken voor Ahmed Marcouch wordt geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Arnhem. Maar nu al is Marcouch bijna dagelijks in Arnhem te vinden om thuis te worden in de stad waar hij de komende zes jaar burgemeester zal zijn.

De dag nadat bekend werd dat Ahmed Marcouch de nieuwe burgemeester van Arnhem wordt, kreeg Marcouch van een een vileine verslaggever de vraag of hij wist wat Arnhemse Meisjes waren.
“Dat zijn mooie Arnhemse meisjes”, antwoordde Marcouch die de Arnhemse koekjes nog niet kende.

Marcouch kreeg als reactie op social media een flinke lading kritiek over zich heen. Arnhem kreeg een Amsterdammer als burgemeester die geen binding heeft met Arnhem, was de teneur van de kritiek.

Het zal Marcouch niet nog een keertje overkomen.

Vanaf het moment dat Marcouch te horen kreeg dat hij door de gemeenteraad is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Arnhem is Marcouch bezig om de stad én haar inwoners te leren kennen.

Natuurlijk maakte Marcouch meteen kennis met raadsleden, wethouders en ambtenaren met wie hij vanaf komende maand te maken heeft. Maar daarnaast ging Marcouch afgelopen weken ook op bezoek bij een groot aantal maatschappelijke organisaties in Arnhem.

Het enthousiasme om nog voor hij officieel in functie is thuis te worden in Arnhem, toont de gretigheid van Marcouch om te slagen als burgemeester in Arnhem.

En dus wordt Marcouch regelmatig door verraste Arnhemmers ‘gespot’ op verschillende plekken in de stad. Fietsend in Arnhem Zuid, wandelend door Sonsbeek of zoals anderhalve week geleden bij de start van Ome Joops Tour.

Anders dan voorgangers Pauline Krikke en Herman Kaiser is Marcouch bovendien zeer actief op social media. Zowel op Twitter als op Facebook laat Marcouch regelmatig van zich horen.

Twitter bewaart Marcouch voor de meer politiek geladen boodschappen, maar op zijn Facebookpagina doet Marcouch regelmatig verslag van zijn ervaringen in Arnhem.

Tijdens een rondtocht langs alle bouwprojecten in de zuidelijke binnenstad bracht Marcouch gisteren ook een bezoek aan de Eusebiustoren.

“In de toren, hoog, van de Eusebiuskerk met Gerrie Elfrink. Geniet van een betoverend uitzicht op een schitterende stad #Arnhem. Je zal er maar burgemeester van zijn”, aldus Marcouch.

Het bericht van Marcouch wordt massaal geliked door Arnhemmers. De reacties zijn overwegend warm en betrokken.
“Arnhem heeft behoefte aan jou als burgemeester!”
“Welkom meneer Marcouch.”
“Zo te zien gaat het goed met inburgering… Mooi.”

Eén grappenmaker kan het niet laten om wethouder Elfrink nog een goedmoedige veeg uit de pan te geven:
“Super. Je hebt in ieder geval Gerrie al op een hoger niveau gebracht!”

Reacties