‘Arnhem als Toeristenstad’ in Showroom Arnhem

Toeristische informatie over Arnhem op Arnhem Centraal

ARNHEM – Met Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum heeft Arnhem twee topattracties van formaat in huis. Toch stond Arnhem er als toeristenstad weleens beter voor. De stad is allang niet meer ‘het Wiesbaden van Nederland’, waar tout le monde graag wilde vertoeven.

In Showroom Arnhem wordt door architectuurcentrum CASA vanavond, dinsdag 18 april, stilgestaan bij heden en toekomst van Arnhem als toeristenstad.

Hoe geven we Arnhem als toeristenstad nieuw elan en revitaliseren we onze eeuwenoude band met de woeste gronden van de Veluwe? Deze vragen staan centraal tijdens de avond.

Alex van Hooff van Burgers’ Zoo zal tijdens de avond een presentatie geven over de nieuwe Mangrovehal die op dit moment in het dierenpark gebouwd worden.

Willem Bijleveld van het Openluchtmuseum zal meer vertellen over het Canon-paviljoen dat dit najaar geopend wordt. In het Canon-paviljoen wordt aan de hand van verschillende vensters de geschiedenis van Nederland verteld.

Directeur van het Airborne Museum in Oosterbeek Sarah Thurlings-Heijse komt meer vertellen over Airborne at the Bridge dat afgelopen maand geopend werd.

Andere gasten zijn Hans Jungerius, (Verborgen Landschap), Irene Stoevelaar (Buitenplaats Beekhuizen) en Ton Schulte (CASA).

Onder het motto Nieuw Arcadië onderzoekt CASA in 2017 hoe Arnhem vanuit zijn kernkwaliteiten kan inspelen op de uitdagingen die de nabije toekomst in petto heeft.

Overigens zijn afgelopen week langs de Kemperbergerweg in Arnhem zes houten frames geplaatst waarin uitnodigende beelden worden getoond van zowel het natuurschoon van de Veluwe als iconen van de stad Arnhem.

Hiermee wil de gemeente Arnhem benadrukken hoe dichtbij de Veluwe bij de stad ligt. Tegelijk worden ook bezoekers van de Veluwe uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de stad.

Wie, wat, waar?
Arnhem als Toeristenstad, dinsdag 18 april, 20.00 – 23.00 uur, Showroom Arnhem, Langstraat 80. Entree: 5 euro, studenten en leden van de CASA-sociëteit gratis.

Reacties

Geef een reactie on "‘Arnhem als Toeristenstad’ in Showroom Arnhem"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*