Arnhem Centraal klaar voor trein naar Düsseldorf

(Foto: Arny Bouwmeester.)

ARNHEM – Het duurt nog een paar weken voor het zover is, maar Arnhem Centraal is helemaal klaar voor de eerste stoptreinen die vanaf volgende maand tussen Arnhem en Düsseldorf gaan rijden.

Op Arnhem Centraal zijn alvast kaartautomaten geplaatst waarmee reizigers kaartjes kunnen kopen voor het traject. Vanaf 6 april aanstaande verzorgt NS-dochter Abellio een dienstregeling tussen Arnhem en Düsseldorf.

Ieder uur zal er vanaf Arnhem een trein richting Duitsland vertrekken. In Nederland stopt de trein alleen in Zevenaar. Arnhem Velperpoort, Duiven en Westervoort worden overgeslagen.

In Duitsland stopt de trein op 17 verschillende stations, waaronder ook Wesel, Duisburg, Oberhausen, Düsseldorf Flughaven en Düsseldorf Hauptbahnhof.

De nieuwe automaten die nu op Arnhem Centraal zijn geplaatst, zijn alleen bedoeld voor reizen met de trein naar een station in Duitsland. Voor Nederland kunnen treinreizigers gewoon gebruik maken van de OV chipkaart.

Op het Nederlandse deel zullen de kaartjes worden gecontroleerd door conducteurs van Breng en Arriva. Duitse conducteurs hebben geen apparatuur waarmee de Nederlandse OV chipkaart kan worden uitgelezen.

Om de poortjes bij Arnhem Centraal te openen voor Duitse reizigers, hebben de kaartautomaten een speciale barcode.

OV Magazine meldt dat Abellio van plan is om volgend jaar of in 2019 ook weer te kunnen stoppen in Elten. In dat dorp wonen veel Nederlanders en de Nederlandse dorpen Lobith, Tolkamer en Spijk liggen op slechts enkele kilometers afstand.

7 reacties on "Arnhem Centraal klaar voor trein naar Düsseldorf"

 1. Is er bekend hoe lang de treinrit naar Dusseldorf gaat duren? En wat de kosten voor een kaartje zullen zijn?

 2. Net vanaf Emmerich maar Düsseldorf airport met de trein gereisd. Dat duurde 76 minuten. Maar Emmerich zal een klein half uur zijn.

 3. Een enkeltje Arnhem – Emmerich kost EUR 12,50 op ns.nl.

 4. Net vanaf Emmerich maar Düsseldorf airport met de trein gereisd. Dat duurde 76 minuten. Naar Emmerich zal een klein half uur zijn.

 5. Patrick Arink (Arnhem Direct) | 22 maart 2017 op 12:07 | Beantwoorden

  De website Grensgangers.nl meldt:
  “De prijs van een treinkaartje Arnhem-Emmerich gaat volgens de NS reisplanner ca. 12,50 kosten. Een kaartje vanuit Duitsland kost: 5,80 euro. Een retourticket boeken in Duitsland is dus veel goedkoper. Een vierrittenkaart vanuit Duitsland (20,50) is veel goedkoper dan een retour vanuit Nederland.”

 6. En daarom altijd een kaartje kopen bij de Duitse kaartautomaat als je geen dief van je eigen portemonnee wilt zijn.

 7. Is het niet beter om de Rheinbahn app downloaden.
  Volgens mij kun je met deze app ook een kaarjte kopen
  Of het ook werkt voor deze verbinding weet ik niet.

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*