Arnhem Direct in verkiezingstijd: stadhuisdebat, stemwijzer en filmpjes

Nu al zijn alle partijen actief, maar der verkiezingscampagne brandt pas werkelijk los met het Stadhuisdebat dat Arnhem Direct op woensdag 28 februari organiseert.

ARNHEM – Het lijkt nog ver weg, maar over ruim een maand vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Arnhem Direct zal het campagnenieuws de komende weken op de voet volgen.

Naast nieuws over alle zestien partijen die meedoen aan de verkiezingen, doen we bij Arnhem Direct nog meer.

Stadhuisdebat
Met een stadhuisdebat in de Burgerzaal van het stadhuis geeft Arnhem Direct op woensdag 28 februari de aftrap van de campagne in Arnhem, die met name in de laatste drie weken tot aan de verkiezingen zal plaatsvinden.

Debatleider Bob Roelofs zal de lijsttrekkers van de politieke partijen in Arnhem ondervragen over diverse thema’s die de komende jaren een belangrijke rol spelen in de Arnhemse politiek.

Het publiek krijgt tijdens het debat uitgebreid de mogelijkheid om de aanwezige politici aan de tand te voelen.

Aan het eind van het debat krijgen alle partijen de gelegenheid om in één minuut uit te leggen waarom kiezers op hun partij zouden moeten stemmen.

Het debat is gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig, maar hier kun je laten weten dat je bij het debat aanwezig bent.

Mee-stemwijzer
Tijdens het Stadhuisdebat op 28 februari zal ook de stemwijzer van Arnhem Direct worden gepresenteerd. Dit is een stemwijzer die iets afwijkt van de gangbare stemwijzers die door bijvoorbeeld Pro Demos en door de Gelderlander worden ontwikkeld.

In de stemwijzer van Arnhem Direct krijg je geen stellingen voorgeschoteld, maar krijg je besluiten te zien die de afgelopen jaren daadwerkelijk genomen zijn in de gemeenteraad.

De invoering van Van Wijken Weten, de bouw van een filmhuis op het Kerkplein, de invoering van betalen per vuilniszak: het zijn zaken waar de gemeenteraad afgelopen jaren een besluit over nam. Stem je voor of stem je tegen?

Aan het eind van de ‘mee-stemwijzer’ krijg je te zien met welke partij die nu in de gemeenteraad zit jij het meest hebt meegestemd.

Lijsttrekkers presenteren zich
Een ander onderdeel dat Arnhem Direct tijdens de verkiezingscampagne presenteert, zijn korte videoportretten van de lijsttrekkers bij de verkiezingen.

In de filmpjes, van de bekende Arnhemse (politieke) videoblogger Serif Kurtdaylar, leggen de lijsttrekkers uit welke besluiten zij de komende jaren in de gemeenteraad willen nemen.

De lijsttrekker-filmpjes worden in aflopende volgorde vanaf begin maart iedere dag op Arnhem Direct getoond.

Reacties