Arnhem in finale titel ‘Beste Binnenstad’

ARNHEM – Arnhem is samen met Breda finalist in de race om de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019‘. Dinsdagmiddag werd bekend dat Arnhem is doorgedrongen tot de finale in de categorie grote steden. In de categorie middelgrote steden strijden Almere en Hoofddorp om de titel.

Dat Arnhem is doorgedrongen tot de finale, geldt als een verrassing. Er werd door veel mensen vanuit gegaan dat Nijmegen, dat zich ook kandidaat had gesteld, een grotere kans had om de finale te bereiken dan Arnhem.

Maar Nijmegen is dus afgevallen. Ook de binnensteden van Enschede en Den Haag vielen af.

De kans dat Arnhem de titel gaat winnen is niet zo heel groot. Breda geldt als favoriet om er met de prijs vandoor te gaan.

Voor het Platform Binnenstad Arnhem (PBA) geldt de finaleplaats al als een overwinning. Het binnenstadsplatform heeft zichzelf sinds haar oprichting een paar jaar geleden ten doel gesteld om Arnhem terug te brengen in de top 10 van beste binnensteden.

De finaleplaats voor de titel ‘Beste Binnenstad’ laat zien dat er de afgelopen jaren op dat vlak al veel bereikt is.

De vier finalisten werden dinsdagmiddag bekend gemaakt tijdens het Retail & Media Congres. Om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt, bezoekt de jury eind oktober de vier finalesteden. Dat is een beetje ongelukkig moment. Juist in die tijd sluit het pand van Topshelf hoogstwaarschijnlijk haar deuren. Op donderdag 23 november worden in Rotterdam de winnaars bekend gemaakt.

Arnhem was in 2008 al eens eerder winnaar van de titel ‘Beste Binnenstad’.

Reacties