Arnhem moet van het gas af

ARNHEM – Om de uitstoot van CO2 te verminderen wordt door veel gemeenten in Nederland, waaronder Arnhem, ingezet op alternatieven voor aardgas.

Energie-boer Nuon stond daarom gisteren in Schuytgraaf met de Nuon Cook Truck om reclame te maken voor warmtenet.

Met de aansluiting op het warmtenet vermijden bewoners van Arnhem, Duiven en Westervoort jaarlijks evenveel CO2-uitstoot als 323.300 zonnepanelen. Dat komt neer op 76 voetbalvelden vol panelen. Deze weetjes deelde Nuon in Schuytgraaf tijdens haar bezoek met de Nuon Cook Truck.

In totaal besparen Arnhemmers zeker 69 procent CO2 doordat hun woning voor verwarming en warm tapwater gebruik maakt van stadsverwarming.

Voorbereid op de toekomst
“De omwonenden die van de warme hapjes van de Nuon Cook Truck kwamen proeven, zijn nu helemaal voorbereid op een warme toekomst”, vertelt Harrie van der Wielen, verantwoordelijk manager voor de warmtelevering van Nuon in Arnhem.

Volgens de Energieagenda van het kabinet worden in 2050 onze huizen vooral verwarmd met warmtenetten in plaats van gasleidingen.

“In de wijk Schuytgraaf zijn veel mensen daar al aan gewend. Vanuit de Nuon Cook Truck geven we daarom niet alleen praktische tips over elektrisch koken, maar gaan we ook in gesprek met bewoners over de veranderingen die het voor de stad geeft als straks ook op andere plekken warmtenetten ontstaan.”

In Schuytgraaf is warmtenet nu actueel, omdat onder meer het winkelcentrum zal worden aangesloten op stadswarmte. De Nuon Cook Truck is voorzien van een elektrische kookplaat, zodat Arnhemmers een indruk krijgen van gasloos koken. Een Green Battery leverde de groene stroom van de foodtruck.

Reacties

Geef een reactie on "Arnhem moet van het gas af"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*