Arnhem op weg naar aardverschuiving

(Advertentie)

ARNHEM – Arnhem is op weg naar een politieke aardverschuiving bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Tenminste: daar lijkt het op.

Uit de uitkomst van een enquete van Arnhem Direct over stemgedrag blijkt dat een groot deel van de ondervraagden bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op een andere partij gaat stemmen dan vier jaar geleden.

Meer de helft van de ondervraagden meldt dat zij dit keer een andere politieke keuze gaat maken. Met name mensen die vier jaar geleden op D66 en de SP stemden, maken dit keer een andere keuze.

De volledige uitkomst van de enquete wordt morgenmiddag, vrijdag 23 februari, gepresenteerd bij het Arnhem Nieuwscafé dat tussen 17.00 uur en 18.30 uur in Molenplaats Sonsbeek wordt gehouden.

Te gast bij gespreksleider Bob Roelofs zijn vier politieke veteranen uit het verleden. Hessel van Dijk (D66), Gerard Velthuizen (PvdA), Piet van Dijk (CU) en Margreet van Gastel (VVD) vertegenwoordigen samen bijna veertig jaar politieke geschiedenis.

Als raadslid en wethouder waren zij jarenlang onderdeel van het politieke landschap in Arnhem. Hoe hebben zij de Arnhemse politiek in de loop der jaren zien veranderen? En wat is er nog hetzelfde?

Die vragen zullen morgen tijdens het Nieuwscafé uitgebreid aan de orde komen.

Aanmelden voor het Arnhems Nieuwscafé is niet nodig, maar via onze Facebookpagina kun je laten weten dat je aanwezig bent.

Reacties