Arnhem van oranje naar zwart en geel

Arnhem kleurt zwart en geel. (Foto: Gerard Velthuizen/Twitter.)

ARNHEM – Overal in de binnenstad is men op dit moment druk bezig met het afbreken van podia en het opruimen van de rotzooi die is achtergebleven na het feest op Koningsdag.

Tegelijkertijd bereidt Arnhem zich vast voor op het nieuwe evenement dat er aan komt: de bekerfinale tussen AZ en Vitesse komende zondag.

Ruim 15.000 Vitesse-fans zijn aanwezig in de Kuip om de KNVB-bekerfinale live mee te maken. Omdat er niet voldoende kaartjes beschikbaar waren voor alle Vitesse-fans, is er zondag voor de achterblijvers voldoende te beleven in Arnhem.

Op drie verschillende plekken in de stad worden grote videoschermen neergezet waar de wedstrijd live te volgen is.

Het grootste scherm komt te staan op de Markt. De wedstrijd tussen Vitesse en AZ is hier te zien op een scherm van maar liefst 60 vierkante meter groot.

Mocht Vitesse winnen, en laten we daar voor het gemak maar van uit gaan, dan zal hier op maandag ook de huldiging plaatsvinden.

De andere twee schermen waarop de bekerfinale te zien zal zijn staan op de Jansplaats en bij café de Heeren van Amstel op het pleintje voor Rozet.

Uitzwaaien
De selectie van Vitesse vertrekt vrijdagavond uit Arnhem om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Supporters zijn vanaf 19.00 uur welkom op de promenade van GelreDome voor een uitzwaaimoment.

Rond 19.15/19.30 uur gaan de deuren naar de Theo Bos-tribune (Zuid) open, zodat alle supporters de afsluiting van de training kunnen zien. Naderhand vindt het uitzwaaimoment plaats voor de hoofdingang van GelreDome.

Reacties

Geef een reactie on "Arnhem van oranje naar zwart en geel"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*