Arnhems geweldsmisdrijf op ‘cold case’ kalender politie

ARNHEM – Voor onopgeloste levensmisdrijven beschikt de Nederlandse politie over zogenaamde ‘cold case’ teams. In Nederland gaat het om ongeveer 1.500 misdrijven die nog niet zijn opgelost.

Om een doorbraak in 52 zaken te kunnen bereiken heeft de politie een ‘cold case’ kalender verspreid in vijf penitentiaire inrichtingen. De hoop bestaat om op die manier nieuwe tips te krijgen over de daders van de misdrijven.

Op de kalender staat ook het geweldsmisdrijf op de Arnhemse Ida Sjamsudin. Op 22 november 2010 werd haar levenloze lichaam aangetroffen bij de vuilcontainers van een bedrijf aan de Badhuisstraat.

De tekst op de kalender luidt als volgt:

Arnhem: Lichaam gevonden tussen vuilcontainers

Op maandagochtend 22 november 2010 werd in Arnhem het lichaam gevonden van Ida Sjamsudin. Ida Sjamsudin was moeder van drie kinderen. Na haar scheiding raakte zij haar kinderen kwijt en kwam zij in aanraking met drugs. Om haar cocaïneverslaving te kunnen betalen, ging ze tippelen. Dat deed zij in Arnhem in de omgeving van de Badhuisstraat, vlak bij de Rijn. Bij nacht en ontij was ze als prostituee aan het werk om geld te verdienen. Zo ook op zondagavond 21 november 2010. Ze verliet die avond rond tien uur de daklozenopvang in Arnhem en ging op weg naar de tippelzone. De daarop volgende maandagochtend 22 november 2010 kreeg een medewerker van een poeliersbedrijf aan de Badhuisstraat in Arnhem de schrik van zijn leven. Tussen de vuilcontainers van het bedrijf vond hij het levenloze lichaam van een vrouw. Het bleek om Ida Sjamsudin te gaan. Ze was door ernstig geweld om het leven gebracht. Wie heeft informatie die kan bijdragen om deze zaak op te lossen?

De politie looft een beloning uit van € 15.000 voor tips. Die kunnen worden ingediend via het telefoonnummer: 0800 – 6070 of via het volgende mailadres: coldcase@politie.nl.

De uitgifte van de kalender is een middel in het kader van een groot offensief met betrekking tot ‘cold cases’. Het idee is opgedaan in de Verenigde Staten, waar overigens ‘cold cases’ door middel van speelkaarten onder de aandacht van gedetineerden word gebracht. Onder die groep bestaat er veel kennis over gepleegde misdrijven.

Als de proef slaagt, dan wordt de kalender mogelijk in alle penitentiaire inrichtingen in Nederland verspreid.

De totale kalender is te vinden via deze link. En kijk hieronder naar een video over ‘cold cases’:

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhems geweldsmisdrijf op ‘cold case’ kalender politie"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*