Arnhems Nieuwscafé: van PvdA-stad naar D66-stad

ARNHEM – Tijdens het Arnhems Nieuwscafé wordt vrijdag 23 februari teruggekeken op de manier waarop de Arnhemse politiek veranderd is.

Vroeger hadden we een rode ayatollah, nu hebben we Bokito. In 1990 hadden we het geruchtmakende boek ‘Niet Spreken met de Bestuurder’. Nu hebben we het rapport ‘Patronen van Politiek’.

Veel lijkt hetzelfde, maar veel is er veranderd.

Politieke geschiedenis
De Arnhemse politieke verhoudingen zijn in de afgelopen decennia ingrijpend overhoop gegooid. Jarenlang had de PvdA het als grootste partij voor het zeggen in de gemeenteraad. Inmiddels is D66 met acht zetels de grootste partij in Arnhem.

Gespreksleider Bob Roelofs kijkt bij het Arnhems Nieuwscafé op vrijdag 23 februari vanaf 17.00 uur samen met een aantal politieke zwaargewichten uit het verleden terug op de Arnhemse politieke geschiedenis.

Te gast in Molenplaats Sonsbeek zijn Piet van Dijk van de ChristenUnie , VVD-coryfee Margreet van Gastel, oud-PvdA-wethouder Gerard Velthuizen en D66-veteraan Hessel van Dijk.

Enquete
Vast onderdeel bij het Arnhems Nieuwscafé is de enquete. Graag horen we van jou op welke partij je afgelopen keren hebt gestemd bij de gemeenteraadsverkiezingen en wat je van plan bent te stemmen op 21 maart aanstaande.

Reacties