Arnhemse ‘Speelgoedbank’ dreigt te verdwijnen

(Foto: Speelgoedbank Zeeland.)
(Advertentie)

ARNHEM – Het Arnhemse initiatief Speelstoet dreigt te verdwijnen. Bij Speelstoet kunnen kinderen uit arme gezinnen een paar keer per jaar gratis tweedehands speelgoed uitzoeken.

Speelstoet moet echter in november vertrekken uit het onderkomen dat Siza ter beschikking heeft gesteld. Het pand wordt verkocht.

Omdat Speelstoet zelf onvoldoende geld heeft om een eigen ruimte te huren, dreigt de ‘Speelgoedbank’ nu te verdwijnen. De vrijwilligers van Speelstoet hebben contact opgenomen met de gemeente, maar die geeft niet thuis.

“Speelstoet heeft hierover al in maart 2017 contact gezocht met de gemeente en heeft daarna niets gehoord”, aldus Martien Louwers van de PvdA. Louwers maakt zich hard voor het voortbestaan van Speelstoet en heeft om die reden vragen gesteld aan B&W.

“De gemeenteraad vindt het van groot belang dat kinderen in armoede worden ondersteund. Speelstoet en andere (vrijwilligers)initiatieven die kinderen ondersteunen zouden wat de PvdA betreft op hun beurt door de gemeente gesteund kunnen worden”, aldus Louwers.

De PvdA wil van de gemeente weten of en hoe zij Speelstoet uit de brand wil helpen. De gemeente heeft daar ruimschoots voldoende middelen voor, vindt de PvdA.

“De gemeente Arnhem heeft meer dan 1 miljoen euro ontvangen van de rijksoverheid om kinderen in armoede te ondersteunen.”

Reacties