Basisschool De Sterrenkring wint Groene Gevel prijsvraag

Verticale tuin in de Bloemstraat.
(Advertentie)

ARNHEM – De gymzaal van basisschool De Sterrenkring in het Spijkerkwartier wordt binnenkort opgesierd met een groene geveltuin.

Het idee van de school, in samenwerking met de Groengroep Spijkerkwartier, om de grijze stenen muur van de gymzaal te vergroenen was het beste idee dat werd ingezonden bij de Groene Gevel prijsvraag die door Groen Arnhem was uitgeschreven.

De Sterrenkring krijgt van de gemeente Arnhem 3.000 euro om het idee ook werkelijk uit te voeren.

Vergroening van gevels kent een tweeledig doel: het veraangenaamt de omgeving en het helpt met het vergroten van de leefbaarheid. Groen vangt fijnstof op en helpt hittestress tegen te gaan.

De winnaar van de prijsvraag werd donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens het Klimaatcafé in Showroom Arnhem.

Arnhem Klimaatbestendig
Tijdens het Klimaatcafé, dat iedere twee maanden wordt georganiseerd, presenteerde Arnhem klimaatbestendig haar nieuwe website. Arnhem Klimaatbestendig geeft tips en informatie over manieren om de stad meer klimaatbestendig te maken.

Het veranderende klimaat zorgt ervoor dat zomers warmer en droger worden en dat we te maken krijgen met steeds meer piekbuien. Piekbuien leiden tot schade door wateroverlast en extreme warmte leidt tot vermindering van comfort, van het functioneren van mensen en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee.

Arnhem is gevoelig voor deze risico’s. Binnen de heuvelachtige bebouwde kom zijn grote oppervlakten verharding aanwezig waardoor wateroverlast ontstaat tijdens hevige regenval, verdroging tijdens droge periodes en hittestress tijdens warme dagen.

“Daarom is het tijd om in actie te komen en de stad weerbaar te maken, oftewel: klimaatbestendig”, aldus de initiatiefnemers.

Reacties

Geef een reactie on "Basisschool De Sterrenkring wint Groene Gevel prijsvraag"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*