Bewoners Burgemeesterswijk willen verkeersdrempels weg hebben

(Foto: Bwarnhem.nl.)
(Advertentie)

ARNHEM – Bewoners van woonwijken zijn meestal degenen die er bij de gemeente op aandringen dat er in drukke straten verkeersdrempels komen om het voortrazende verkeer te temperen.

In de Burgemeesterswijk is het precies omgekeerd. Buurtbewoners willen dat de gemeente acht verkeersdrempels in de Lawick van Pabststraat weghaalt.

Zeven jaar geleden werden bij de bushaltes in de straat zogeheten busdrempels aangelegd. Deze verkeersremmende maatregel had tot doel de snelheid van het verkeer in de straat in toom te houden.

Bewoners van de Lawick van Pabststraat willen de drempels nu weg hebben. Zij hebben bij de gemeente Arnhem aangegeven dat de drempels niet goed werken. De meeste automobilisten trekken zich volgens de bewoners weinig aan van de drempels, zodat ze hun effect missen.

Bovendien hebben de drempels als vervelend neveneffect dat ze trillingen veroorzaken als zware vrachtwagens en bussen over de drempel heen rijden.

Ruim tachtig bewoners van de Lawick van Pabststraat hebben via een handtekeningenactie aangegeven dat zij last ondervinden van de verkeersdrempels. Na overleg met de verkeersbeheerders van de gemeente, staat wel vast dat deze drempels weg moeten.

Omdat de verkeersdeskundigen van de gemeente bang zijn dat er nog harder gereden gaat worden in de straat als de drempels weg zijn, wil de wijk de komende tijd samen met de gemeente Arnhem zoeken naar alternatieven.

Besloten is echter om eerst te kijken of de snelheid in de straat inderdaad omhoog gaat als de drempels verwijderd worden.

Het is overigens nog niet geheel zeker dat de verkeersdrempels verdwijnen. Alle bewoners van de Lawick van Pabststraat hebben van de gemeente een brief ontvangen waarin het voornemen wordt uitgelegd. De gemeente wil eerst afwachten of er bewoners zijn die bezwaar hebben tegen het weghalen van de drempels.

Reacties

1 reactie on "Bewoners Burgemeesterswijk willen verkeersdrempels weg hebben"

  1. Baron von Lelykstad | 26 april 2017 op 02:55 | Beantwoorden

    Burgemeesterswijk helemaal autovrij! Wat men aldaar nog steeds niet terdege beseft; autorijden is tokkiegedrag uit 1990. Autorijden is iets voor jortkelderbewoners. Metrolijnen naar de Burgemeesterswijk, Hoogkamp, Sonsbeek, Rijnstate, Warnsborn en Schaarsbergen.

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*