Bouw nieuw filmhuis van start gegaan

Henk Bitter, wethouder Elfrink en Charlie Cappetti slaan de eerste palen voor het filmhuis. (Foto: Maarten Venhoek/Twitter.)

ARNHEM – De eerste palen zijn geslagen. Wethouder Elfrink (SP) van Cultuur heeft samen met Henk Bitter en Charlie Cappetti, de twee directeuren van Focus Filmtheater, maandagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe filmhuis.

Het nieuwe filmhuis komt op het vroegere Kerkplein tussen de Bakkerstraat en de Rodenburgstraat. Het nieuwe onderkomen van het filmhuis krijgt vijf zalen met in totaal ongeveer 400 stoelen.

Op het dak van Focus komt een dakterras waar in de zomer films in de buitenlucht vertoond kunnen worden.

De Jansbeek, waar op dit moment al hard aan gewerkt wordt, zal direct langs het nieuwe filmhuis gaan stromen in de richting van het Kleine Oord.

Op de begane grond van het nieuwe filmhuis komt op de hoek met de Bakkerstraat een grand café. Op dit moment is nog niet duidelijk of deze horeca door Focus zelf zal worden uitgebaat of dat een externe partij de ruimte gaat huren.

Het ontwerp voor het filmhuis werd gemaakt door DP6-architecten. Sinds de presentatie is het ontwerp een klein beetje aangepast. Zo bleek er iets meer ruimte noodzakelijk te zijn voor de technische installaties.

Daardoor wordt het filmhuis 300 vierkante meter groter dan in het eerste ontwerp. Als gevolg hiervan wordt de trappartij met zicht op de Eusebiustoren in het midden van het nieuwe filmhuis iets smaller.

In plaats van vijf meter breed, wordt deze trap nu vier meter breed.

Voldoende bezoekers
Focus en de gemeente Arnhem verwachten dat het nieuwe filmhuis na een paar aanloopjaren meer dan 125.000 bezoekers per jaar zal gaan trekken.

Afgelopen jaar trok Focus Filmtheater in totaal 65.285 bezoekers. Voor dit jaar hield het filmhuis aanvankelijk rekening met een daling van het aantal bezoekers, maar nu Stadsbioscoop Rembrandt gesloten is, wordt voor 2017 minimaal eenzelfde aantal bezoekers verwacht als vorig jaar.

Het nieuwe filmhuis moet in het voorjaar van 2018 geopend worden.

Later dit jaar wordt ook begonnen met de bouw van dertien woningen op het vroegere Kerkplein. De verwachting is dat dit project meteen na de zomervakantie van start gaat.

Reacties

3 reacties on "Bouw nieuw filmhuis van start gegaan"

  1. Staan de scheve palen voor het beleid wat de Arnhemse gemeente (lees Elfrink) voert??

  2. Ik dacht dat Arnhem een enorme schuld had, omgerekend per bewoner 7000 euro?

  3. “Sinds de presentatie is het ontwerp een klein beetje aangepast. Zo bleek er iets meer ruimte noodzakelijk te zijn voor de technische installaties. Daardoor wordt het filmhuis 300 vierkante meter groter dan in het eerste ontwerp.”

    300 vierkante meter is klein beetje aangepast en iets meer ruimte?

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*