ChristenUnie presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Addy Plieger te midden van de fractie en medewerkers van de ChristenUnie. V.l.n.r. Ab Zijlstra, Daniël Becker, Addy Plieger, Tjeerd Broersma en Gerben Bosscha. (Foto: ChristenUnie.)
(Advertentie)

ARNHEM – De ChristenUnie heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. De leden van de ChristenUnie hebben dinsdagavond op een goed bezochte ledenvergadering ingestemd met de kandidatenlijst.

Daniël Becker is door de leden bevestigd als lijsttrekker bij de verkiezingen op 18 maart 2018. Hij neemt het stokje over van Addy Plieger, die twaalf jaar lang namens de ChristenUnie in de Arnhemse gemeenteraad zat.

Becker is sinds 2014 raadslid voor de ChristenUnie en heeft de afgelopen periode ook ervaring opgedaan als interim fractievoorzitter.

“Daniël is een betrokken Christen en is op zondagochtend met zijn gezin in de kerk te vinden”, aldus de ChristenUnie.

De kandidatenlijst is volgens de nieuwe lijsttrekker een mooie combinatie van nieuw talent en bekende kwaliteit”.

Nummer twee op de lijst bij de ChristenUnie is Ab Zijlstra, op dit moment al actief als fractievolger van de ChristenUnie in Arnhem. De eerste vrouw op de lijst is te vinden op de derde plek. Nathalie Nede ziet het als haar taak om bij te dragen aan een maatschappij waarin iedereen een plek heeft.

Tjeerd Broersma staat op de vierde plek. Broersma is nu fractievolger en heeft zijn sporen verdiend als communicatieadviseur en projectmedewerker. Op nummer vijf staat Jan-Willem Overwater, leidinggevende in de financiële sector.

Oud-fractievoorzitter Piet Van Dijk staat als lijstduwer op de 17e plek. Addy Plieger ontbreekt op de kandidatenlijst.

Bij de vorige verkiezingen haalde de ChristenUnie voor het eerst in haar bestaan een tweede zetel. Of die tweede zetel bij de komende verkiezingen behouden blijft, is nog de vraag. Maar de ChristenUnie meldt dat zij de verkiezingen met vertrouwen tegemoet ziet.

“De kandidaten weten zich gesteund door een uitgebreid en evenwichtig verkiezingsprogramma dat deze avond door de leden nog aangevuld werd.”

Het verkiezingesprogramma van de ChristenUnie kent drie speerpunten: goed bestuur, zorg voor elkaar en een duurzame stad.

Reacties