Coen Verheij lijsttrekker PVV Arnhem

(Foto: Arnhem Direct.)

ARNHEM – Ook de laatste lijsttrekker van de partijen die meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen is nu bekend. De PVV gaat in Arnhem de verkiezingen in met Coen Verheij als lijsttrekker.

Verheij werd gisteren in het provinciehuis door PVV-statenlid Marjolein Faber gepresenteerd als de gedroomde kandidaat om in Arnhem de PVV te vertegenwoordigen.

Verheij, 37 jaar, is een grote onbekende binnen de Arnhemse politiek. Maar binnen de PVV loopt hij al wat langer mee. Verheij is sinds afgelopen zomer beheerder van de Arnhemse Facebook-pagina van de PVV.

Verheij, volgens de summiere informatie die via Google over hem te vinden is, is werkzaam bij Besselink Electro. Hij heeft verder geen politieke ervaring.

Uit de woorden van Marjolein Faber, die de zoektocht naar geschikte kandidaten in Arnhem leidde, blijkt dat Coen Verheij door de PVV gezien wordt als de ideale lijsttrekker.

Tegen de Gelderlander zegt Faber: “Wie anders dan een geboren en getogen Arnhemmer is beter geschikt om de PVV-stemmers in Arnhem te vertegenwoordigen? Dat is een groot pluspunt. Bovendien is hij een rasechte PVV’er, denkt hij goed na, ziet hij er netjes uit, is hij benaderbaar en blijft hij rustig.”

Wie verder op de lijst staan van de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem is nog niet bekend.

Door de benoeming van Ahmed Marcouch als burgemeester is Arnhem een belangrijke gemeente voor de PVV. Direct nadat bekend werd dat Marcouch benoemd werd als burgemeester kwam Geert Wilders naar Arnhem om samen met een handje getrouwen tegen de benoeming te demonstreren.

Bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen haalde de PVV in Arnhem ongeveer 12 procent van de stemmen. Omgerekend naar raadszetels zou dat neerkomen op vier zetels.

De PVV in Arnhem moet het voorlopig overigens doen zonder eigen website. Het domein pvvarnhem.nl is gekaapt door een domeinboer die daar geld voor wil hebben.

Reacties