Collectief zonnedak op sportpark Schuytgraaf

ARNHEM – Op het dak van sportpark Schuytgraaf in Arnhem Zuid komt een collectief zonnedak met ruimte voor 295 panelen waar inwoners zelf hun zonnestroom kunnen opwekken.

De ‘ZonneHub’ wordt opgezet door energieleverancier Eneco, in samenwerking met de gemeente Arnhem en initiatiefnemer voetbalvereniging Arnhemse Boys Schuytgraaf.

Bewoners die zelf geen geschikt of eigen dak hebben kunnen zo ‘op afstand’ toch hun eigen zonnestroom opwekken en daarmee op een duurzame manier hun energierekening verlagen.

Zelf opwekken, op een ander dak
Voor mensen die overwegen om zelf energie op te wekken met zonnepanelen maar dit niet op hun eigen dak willen of kunnen biedt de ‘ZonneHub’ uitkomst.

Voetbalvereniging Arnhemse Boys heeft een geschikt dak, omarmt duurzaamheid en wil graag zelf ook bijdragen aan de verduurzaming van het sportpark. De Gemeente Arnhem wil, als eigenaar van het pand, graag meewerken aan dit initiatief.

De voetbalvereniging heeft contact gezocht met Eneco en nu is het zover: mensen in de omgeving kunnen vanaf nu hun panelen reserveren op dit dak via www.eneco.nl/zonnehub/schuytgraaf

Reacties