D66 bezorgd om verdwijnen trolleybus naar Hoogkamp

(Foto: Nederlandse Trolleybus Vereniging.)
(Advertentie)

ARNHEM – Als het aan busmaatschappij Breng ligt, rijdt er vanaf volgend jaar een ‘normale’ bus door de Burgemeesterswijk in plaats van een trolleybus.

Op dit moment is lijn 2, van De Laar West naar de Hoogkamp, onderdeel van het trolleynetwerk. Maar als het aan Breng ligt gaat dat veranderen.

Breng stelt onder meer voor om lijn 2 ieder kwartier te laten rijden. Door de wijzigingen die Breng van plan is, kan lijn 2 naar de Hoogkamp niet meer met een trolley gereden worden.

D66-raadslid Maarten Venhoek is verbaasd. “Nog geen tien jaar geleden hebben we voor ruim een half miljoen geïnvesteerd om de trolley op Lijn 2 te behouden. Gooien we dat geld, het milieu en de rust in de wijk nu overboord?”

D66 pleit ervoor dat lijn 2 ook vanaf komend jaar onderdeel uit blijft maken van het netwerk aan trolleybussen in Arnhem.

“Arnhem zet al jaren in op de trolley”, verdedigt Venhoek die keuze. “Trolleybussen hebben geen uitlaatgassen en maken weinig geluid. Zowel voor het milieu, als voor leefbaarheid in de stad en ideale oplossing.”

Zomerreces
Het voorstel van Breng is vlak voor het zomerreces naar de gemeente gestuurd, en de provincie wil nog voor de raad weer terug is een reactie van de betrokken gemeentes hebben. “Officieel weet de Arnhemse raad nog van niets”, voegt Venhoek toe, “wij hebben het via de Nijmeegse raad moeten horen.” Daarom vraagt hij het Arnhemse college onder meer wanneer zij de raad hierover informeren en of de raad nog de mogelijkheid krijgt er op te reageren.

Ook is D66 benieuwd of met de bewoners langs Lijn 2 en in de betrokken buurten is overlegd. Venhoek: “Het vervangen van een trolley door een bus op gas gaat in ieder geval meer geluid opleveren en een deze bus is ook niet vrij van uitstoot van gassen.”

Reacties