D66 heeft zijn kieslijst compleet

D66 Arnhem op campagne. Met de stad..

ARNHEM – In een week waarin het vooral gaat over het vernietigende rapport over de Arnhemse bestuurscultuur, presenteert D66 haar kieslijst waarmee zij in maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen in gaat.

Lijsttrekker bij D66 wordt Sabine Andeweg, dat is geen verrassing. Eerder hadden de leden van D66 haar al voorgedragen.

Andeweg, op dit moment fractievoorzitter en coalitieleider, ligt net als D66-wethouder Leisink onder vuur naar aanleiding van de conclusies uit het rapport over de Arnhemse politieke cultuur.

Nummer twee op de lijst bij D66 is Mattijs Loor, op dit moment al actief als raadslid. Op de derde plek staat de eerste nieuwkomer: Sjoerd Dijk. Vice-voorzitter van de gemeenteraad Hans de Vroome staat op plek vier. Maarten Venhoek, eveneens al actief als raadslid staat op de kieslijst op nummer vijf.

Susan van Ommen, die afgelopen jaren een paar keer tijdelijk als raadslid voor D66 in de gemeenteraad zat, staat op zes.

De plekken zeven tot en met tien worden ingevuld door nieuwkomer Patrick van Iperen, raadslid Yvonne van Hamersveld en nieuwkomers Karlijn Steenvoort en Christian Lorist.

Wethouder Martijn Leisink staat op de 28e plek op de kieslijst. Oud-wethouder Hans Giesing sluit de lijst af op de 32e plaats.

Reacties