Daniël Becker lijsttrekker bij ChristenUnie

Fractie en medewerkers van de ChristenUnie in Arnhem. Tweede van links Daniël Becker. In het midden Addy Plieger.
(Advertentie)

ARNHEM – De leden moeten formeel nog hun goedkeuring geven, maar Daniël Becker wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 de nieuwe lijsttrekker bij de ChristenUnie.

Addy Plieger, de huidige fractievoorzitter van de ChristenUnie stapt na twaalf jaar uit de Arnhemse politiek.

Becker is op dit moment al raadslid voor de ChristenUnie. Hij gaf vorig jaar al leiding aan de tweekoppige fractie van de ChristenUnie nadat Addy Plieger enige maanden wegens rugklachten was uitgeschakeld.

Becker is enthousiast over deze kans: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat het bestuur in mij stelt. Ik ga enthousiast de komende verkiezingstijd tegemoet.”

Addy Plieger, die acht jaar lang als enige raadslid voor de ChristenUnie in de Arnhemse gemeenteraad zat, houdt het nu voor gezien.

Dat Plieger stopt als raadslid kan worden gezien als een gemis voor de Arnhemse politiek. Plieger werd jarenlang beschouwd als een van de beste raadsleden in Arnhem. Maar volgens Plieger is het na twaalf jaar wel welletjes.

Plieger: “Twaalf jaar in de Arnhemse raad is niet niks. Ik heb het met enorm veel plezier gedaan, erg veel geleerd en hopelijk ook veel gebracht. Natuurlijk met vallen en opstaan maar altijd met de beste bedoelingen voor de stad en haar inwoners. Ik kijk dankbaar terug.”

Bemoedigend
Bij de vorige verkiezingen haalde de ChristenUnie eindelijk de vurig gehoopte tweede zetel. Plieger: “Dat was geweldig bemoedigend en tegelijk een mooie manier voor Daniël Becker om in de praktijk de Arnhemse politiek te leren kennen. Ik geef dan ook met een gerust hart het stokje aan hem door.”

Ook ChristenUnie-voorzitter Sarabèr noemt Daniël Becker een geschikte kandidaat. “Hij heeft hart voor de stad Arnhem, kent de achterban van de partij en heeft zich als raadslid de afgelopen vier jaar laten zien als iemand die weet waar de ChristenUnie voor staat.”

De leden van de ChristenUnie kunnen zich op 10 oktober tijdens een ledenvergadering uitspreken over de voordracht van Becker.

Reacties