Documentaire over Pierre Janssen in Focus Filmtheater

ARNHEM – In Museum Arnhem loopt op dit moment de zeer succesvolle tentoonstelling ‘In de greep van de Kunst’ over Pierre Janssen.

Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei vindt in Focus Filmtheater een speciale voorstelling plaats van een documentaire over Pierre Janssen die door Lex Reitsma gemaakt is.

Lex Reitsma, documentairemaker en vormgever van de expositie, heeft de bevlogenheid van Janssen in zijn kern weten te vangen. In deze documentaire zien we hem als directeur van de musea in Arnhem en Schiedam aan het werk.

Zowel in Schiedam als Arnhem koopt Janssen kunst van regionale en landelijke kunstenaars, bijvoorbeeld werk van experimentele Cobra-kunstenaars zoals Karel Appel, Lucebert en Constant, maar ook van Jan Sluijters. Reitsma heeft van deze unieke persoonlijkheid een bijzondere film weten te maken.

De documentaire, die net als de tentoonstelling de naam ‘In de greep van de Kunst’ heeft meegekregen, wordt vrijdag 19 mei ingeleid door directeur Saskia Bak van Museum Arnhem. Op zaterdag 20 mei is er een inleiding door een andere medewerker van museum Arnhem. De documentaire duurt 53 minuten.

De voorstelling op vrijdag 19 mei om 19:00 is speciaal voor Vrienden van Museum Arnhem en Vrienden en F-pashouders van Focus. Kaarten voor deze voorstelling zijn hier te bestellen.

De voorstelling op zaterdag 20 mei begint om 16.00 uur. Kaarten voor deze voorstelling zijn hier te vinden.

Reacties