Eerste Arnhemse Uitnacht met overnachting in Rozet

Overnachten in de bibliotheek van Rozet. Het kan tijdens de eerste Arnhemse Uitnacht.

ARNHEM – Cultureel Arnhem is een nieuw evenement rijker. Van vrijdagavond 26 januari tot zaterdagochtend 27 januari wordt de eerste Arnhemse Uitnacht georganiseerd.

Op twintig locaties in de Arnhemse binnenstad vinden tijdens de Uitnacht tachtig verschillende optredens plaats.

Artiesten, dansers, kunstenaars, muzikanten, vertellers en zangers verwonderen het publiek met gratis voorstellingen acts en performances.

De Arnhemse Uitnacht start vrijdag 26 januari om 17.00 uur met een publieksopening bij het Feestaardvarken. Er wordt gedanst op en rond het mooi verlichte Feestaardvarken en vanaf het dakterras van Rozet roepen de koperblazers Arnhemmers op erop uit te gaan. De productie van de opening is in handen van Muziektheater De Plaats!

Aansluitend is iedereen welkom op de culturele VrijMiBo met de uitreiking van Cultuurprijs Arnhem.

Vanaf 19.00 uur waaiert het publiek uit naar de deelnemende cultuurhuizen. Het programma van de Arnhemse Uitnacht duurt de hele avond én nacht en wordt om 10.00 uur de volgende ochtend afgesloten.

Hoewel er de hele nacht wel iets te doen is, ligt de nadruk van de Arnhemse Uitnacht tot middernacht, wanneer de meeste onderdelen van het programma plaatsvinden.

Na middernacht is er alleen nog iets te doen in Luxor Live en in Rozet. Bij Luxor Live zijn de hele nacht optredens en is er silent disco. In Rozet is een bijzonder programma.

Pop Up Hotel
Tijdens de Arnhemse Uitnacht wordt Rozet omgetoverd tot Pop Up Hotel! Bezoekers kunnen ’s nachts tussen de boeken in hun tentje kruipen en genieten van intieme optredens van Mensen Zeggen Dingen (literatuur), tgECHO (theater), Victor Luis van Es (cabaret geprogrammeerd door Posttheater), Sprookjesfiguren, verhalenvertellers en een pop-up bios.

Bezoekers worden zaterdagochtend gewekt met fluistergedichten, de geur van koffie en een lekker ontbijtje bij Momento.

Een overnachting in een van de tentjes in Rozet kost 45 euro voor twee personen. Het is ook mogelijk om een eigen tent mee te nemen. In het kader van ‘vol is vol’ raadt de organisatie aan om snel te reserveren. Er is in totaal plek voor 80 mensen.

Reserveren kan via de website arnhemseuitnacht.nl. Daar is ook het volledige programma te vinden.

De Arnhemse Uitnacht wordt georganiseerd door Stichting Culturele Evenementen Arnhem. Deze stichting is opgericht door vereniging Cultuur Netwerk Arnhem.

Reacties