Elke dag Vitesse: 125 jaar clubgeschiedenis in 366 verhalen

De selectie van Vitesse in 1990. In het elftal vinden we beroemde Vitesse-iconen zoals Theo Bos, Edward Sturing, Bert Jacobs en John van der Brom terug.

ARNHEM – Dit jaar wordt uitgebreid stilgestaan bij het 125-jarig jubileum van Vitesse. In het kader van het jubileum verschijnt over een paar maanden het boek ‘Elke dag Vitesse’.

In Elke dag Vitesse belicht Ferry Reurink, supporter en auteur van ‘Het stadioncomplex’ en ‘Vites!’, de geschiedenis van Vitesse in 366 wedstrijdverhalen.

Door de jaren heen heeft Vitesse op bijna elke kalenderdag, inclusief schrikkeldag 29 februari, wel een wedstrijd gespeeld. Reurink maakte uit al deze wedstrijden een selectie en stelt in dit jubileumboek elke dag een wedstrijd uit 125 jaar clubhistorie centraal.

Een uniek en verrassend concept: het boek begint op 1 januari in het jaar 1917 en op 2 januari staat een wedstrijd uit 1955 centraal. ‘Het jaar’ wordt afgesloten met de wedstrijden Vitesse – FC Utrecht op 30 december 2007 en Vitesse – Go-Ahead op 31 december 1911.

De wedstrijden zijn vaak aanleiding om een seizoen, bijzondere gebeurtenis of speler uit te lichten, zoals bijvoorbeeld ‘Mister Vitesse’ Theo Bos bij de wedstrijd die Vitesse 17 maart 1996 op Nieuw Monnikenhuize speelde tegen Sparta Rotterdam − en met 3-2 won.

Natuurlijk is er ook aandacht voor statistieken; zo worden bij elke wedstrijd de opstelling van beide teams, en de doelpuntenmakers vermeld.

Bij de samenstelling van de wedstrijdverhalen heeft Ferry Reurink gebruik gemaakt van quotes en verslagen uit kranten, tijdschriften en interviews. Hij dook de archieven in en sprak met veel mensen, onder wie oud-spelers.

In het boek staat uniek, nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal, van fotografen, uit privécollecties en uit het archief van de Supportersvereniging Vitesse.

‘Elke dag Vitesse’ is tot 1 april met korting te reserveren voor €29,98. Daarna staat de verkoopprijs op €48,90. Reserveren kan hier.

Reacties

1 reactie on "Elke dag Vitesse: 125 jaar clubgeschiedenis in 366 verhalen"

  1. Wordt een prachtig boek, over Vitesse! Dat is Ferry Reurink wel toevertrouwd.

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*