Europese Sportstad 2018 begint met het Arnhems Sportgala

Burgemeester Marcouch bij de start van de Bridge to Bridgeloop.
(Advertentie)

ARNHEM – Arnhem mag zich dit jaar tooien met de titel Europese Sportstad 2018. Dat sportjaar wordt feestelijk begonnen met het Arnhems Sportgala, dat op dinsdag 27 februari wordt gehouden.

Arnhem heeft de titel Europese Sportstad 2018 gekregen omdat de stad door middel van sport en bewegen zich inzet voor een gezonde stad.

De gemeente zet de titel komende week extra luister bij, door een speciaal bord onder de bebouwde kom-borden van Arnhem te plaatsen.

Sport-wethouder Gerrie Elfrink (SP) onthult komende maandag het eerste bord, langs de Apeldoornseweg. Die onthulling vormt de opmaat naar het Arnhems Sportgala op 27 februari.

Tijdens het Arnhems Sportgala begint de campagne voor European City of Sport 2018 pas echt.

Tijdens het Arnhems Sportgala wordt teruggekeken op het sportjaar 2017 Met uitreikingen van de Sport-ster, Support-ster en sportfoto van het jaar, interviews, spectaculair entertainment en met Peter Heerschop als special guest. Aanmelden voor het gala kan via de website.

Het belooft in Arnhem een hele sportieve zomer te worden. Zo wordt in Arnhem de Worldcup BMX gehouden. Daarnaast is Arnhem ook gastheer van het WK Inline en Freestyle, de Urban Sportsweek, het WK Zitvolleybal, de Boels Ladies Tour en de Bridge to Bridgeloop.

Bovendien worden er bijeenkomsten voor lokale, nationale en internationale partners georganiseerd waarin kennis wordt uitgewisseld over innovatie in de sport.

Wethouder Elfrink: “Sport heeft de kracht om mensen bij elkaar te brengen, om een gezond leven te leiden en meer plezier uit je leven te halen, om kinderen te leren hoe ze met verlies moeten omgaan en hoe ze moeten samenwerken. Sport doet zo ontzettend veel, dat willen we graag uitdragen.”

Reacties