Euroscoop: gemeenteraad twijfelt richting ‘niet doen’

ARNHEM – De kans is redelijk groot dat de nieuwe mega-bioscoop bij de Rijnhal niet doorgaat. Zoals het er nu naar uitziet zet de gemeenteraad een streep door de plannen van Euroscoop.

Er wordt al maanden gesproken over de komst van een nieuwe mega-bioscoop in Arnhem Zuid. De plannen voor een bioscoop met tien zalen en 2.350 stoelen werden vorig jaar door Arnhem Direct onthuld nadat geheime documenten van de gemeente Arnhem uitlekten.

Vanavond wordt in de gemeenteraad verder gesproken over Euroscoop. Lange tijd leek het erop dat een meerderheid van de gemeenteraad het enthousiasme van het college van B&W voor de komst van Euroscoop deelde. Er lijkt zich echter een meerderheid af te tekenen die een streep door de plannen zet.

Alleen CDA, Arnhem Centraal, ChristenUnie en Verenigd Arnhem zijn voorstander van de komst van Euroscoop. Zij hebben samen 8 zetels.
SP, GroenLinks en PvdD, samen 13 zetels, zijn tegen.

D66, PvdA, VVD en Ouderenpartij, samen goed voor 18 zetels, twijfelen nog. Maar in de Gelderlander laten D66 en VVD weten dat zij neigen naar ‘nee’.

Maarten Venhoek (D66): “Wij zetten in op een sterke en vitale binnenstad.”

Roeland van der Zee (VVD): “Het tegen elkaar afwegen van de plus- en minpunten was een van de lastigste opdrachten van de laatste jaren. We willen Euroscoop niet opzadelen met onuitvoerbare voorwaarden.”

Meer werkgelegenheid
Volgens Euroscoop leidt de komst van een nieuwe bioscoop in Arnhem Zuid tot meer werkgelegenheid en extra bestedingen, zonder dat dit heel erg ten koste gaat van de binnenstad.

Volgens Pathé, vanzelfsprekend tegen de komst van Euroscoop, is er veel af te dingen op die beweringen. Pathé heeft laten weten dat zij minder personeel nodig heeft wanneer er door de komst van Euroscoop minder bezoekers naar de bioscoop in de Arnhemse binnenstad komen.

Bovendien blijkt uit onderzoek van Pathé dat de effecten op de horecabestedingen in de binnenstad groter zijn dan Euroscoop beweert.

Reacties