Film over Jesse Klaver te zien in Focus Filmtheater

(Foto: Npo3.nl.)

ARNHEM – Focus Filmtheater vertoont vanavond, maandag 4 september, de film ‘Jesse’. Via een live-stream wordt aansluitend het debat vertoond dat vanavond in Carré plaatsvindt.

De documentaire waarin GroenLinks-leider Jesse Klaver gevolgd wordt zou aanvankelijk door Vara/BNN worden uitgezonden op televisie. Na druk van buitenaf werd die uitzending echter op het laatste moment afgeblazen.

Om mensen toch in staat te stellen om de documentaire van Joey Boink te zien, wordt de film nu in filmhuizen her en der in Nederland vertoond. Ook is het mogelijk om de film via Blendle te bekijken.

Een jaar lang was filmmaker Joey Boink ‘beeldvoerder’ voor GroenLinks-politicus Jesse Klaver. Als lid van het kernteam van de campagne ontstaat er een hechte band tussen Joey en Jesse. Joey besluit een documentaire te maken over Jesse en de campagne, en laat de camera een jaar lang achter de schermen doordraaien.

Verkiezingsstrijd
‘Jesse’ is een film over de politieke campagne van een jonge lijsttrekker, die gaat voor politieke winst en wordt geconfronteerd met persoonlijk verlies. De documentaire laat fractievoorzitter Jesse Klaver zien middenin de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks.

In nog niet eerder vertoonde beelden is van dichtbij te zien hoe Klaver met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert. Naast zijn directe collega’s houdt Jesse ook zijn familie dicht bij zich tijdens de campagne; echtgenote Jolein reist mee en na elk optreden belt hij met zijn moeder Marcella, die hem onvoorwaardelijk steunt.

Sinds Jesse’s aantreden stijgt GroenLinks in de peilingen en zijn beweging krijgt duizenden jongeren op de been. Maar met zijn populariteit neemt ook de kritiek toe: Jesse Klaver is te jong en onervaren. Hij is niet authentiek en gedraagt zich als een popster, niet als politicus. Op de verkiezingsavond behaalt GroenLinks een historische winst. Achter de schermen is Jesse teleurgesteld, want hij weet dat zijn gedroomde kabinet er niet zal komen.

De filmvertoning in het filmhuis begint vanavond om 20.00 uur. Toegangsprijs: 9 euro.

Reacties