FOTO’S: ruim 5.000 deelnemers bij Bridge to Bridgeloop

"Het is die kant op", lijkt burgemeester Marcouch te zeggen bij de start van de Bridge to Bridgeloop. Marcouch verrichte het officiƫle startsein van de Bridge to Bridgeloop. De organisatie zal voor komend jaar een andere 'starter' moeten zoeken. D66-fractievoorzitter Sabine Andeweg wist Marcouch te verleiden om volgende jaar samen met een aantal raadsleden mee te lopen. (Foto: Ahmed Marcouch.)

ARNHEM – Arhemmer Frank Futselaar won gisteren de 32e editie van de Bridge to Bridgeloop. Voor de meeste van de ruim 5.000 deelnemers aan de hardloopwedstrijd was meelopen echter belangrijker dan winnen.

Het evenement werd in 1984 voor het eerst georganiseerd, veertig jaar na de Slag om Arnhem. Inmiddels is het hardloopevenement niet meer weg te denken.

Deelnemers kunnen bij de Bridge to Bridgeloop kiezen uit drie verschillende afstanden: 10 mijl (16 kilometer, 10 kilometer of 5 kilometer.

Hieronder een terugblik in foto’s.

Over de brug

“Vandaag een geweldige Bridge to Bridge gelopen”, aldus Jacques Kok. De route van het evenement voerde dit jaar niet meer door de Arnhemse binnenstad. Maar natuurlijk wel over de John Frostbrug. (Foto: Jacques Kok.)

Winnaar


Een stralende Frank Futselaar nadat hij als winnaar over de streep is gekomen. Futselaar finishte met een Airborne-vlag om zijn schouders. (Foto: Omroep Gelderland.)

Moe maar voldaan. Jan Wammes en Ron Harmsen zijn tevreden met hun tijd. (Foto: Jan Wammes.)

Run to remember freedom

Terwijl haar man uithijgt, toont haar trotse echtgenote Stephanie Luinge de medaille die iedere deelnemer aan de Bridge to Bridgeloop ontving. (Foto: Stephanie Luinge.)

Heen en weer

Deelnemers rennen twee verschillende kanten uit in Malburgen. “Leuk uitzicht”, aldus Vincent Koperdraat die deze foto op Twitter plaatste.

Team Arnhem

Team Arnhem noemen zij zichzelf. Ieder jaar rent een aantal raadsleden (en een wethouder) mee met de Bridge to Bridgeloop. (Foto: Sabine Andeweg.)

Reacties