Gemeente Arnhem wil eigen sociale werkvoorziening beginnen

Medewerkers van Presikhaaf Bedrijven.

ARNHEM – De gemeente Arnhem begint zelf een eigen werkbedrijf. De gemeente heeft hiertoe besloten na het stuklopen van de onderhandelingen over het overnemen van Presikhaaf Bedrijven door sociaal bedrijf Goed Werkt.

Het het plan van de gemeente Arnhem moet een einde komen aan de onrust en onduidelijkheid bij Presikhaaf Bedrijven die nu al bijna een jaar duurt.

De afgelopen maanden is er gekeken naar de aanbieding van een private partij, maar eerder deze week werd duidelijk dat die onderhandelingen stuk liepen. In de ogen van de gemeenten die betrokken zijn bij Presikhaaf Bedrijven kon Goed Werkt onvoldoende garanties geven over de contracten voor de werknemers.

Duurzame werkgelegenheid
Wethouder Ine van Burgsteden: “Duurzame werkgelegenheid voor onze medewerkers is nou juist waar het ons om draait. Dus rest ons nog de mogelijkheid zelf te starten met een sociaal werkbedrijf.”

De gemeente sluit niet uit dat andere gemeenten uit de regio zich aansluiten bij het plan. Van Burgsteden: “Gemeenten die met Arnhem willen meedoen zijn welkom. Daarbij gelden wel bepaalde voorwaarden. Net als de gemeente Arnhem zouden de gemeenten in de regio extra geld moeten vrij maken voor deze mensen.”

Ook deelname van private investeerders aan ‘werkbedrijf Arnhem’ wordt door de gemeente niet uitgesloten.

‘Werkbedrijf Arnhem’ zal de werkgelegenheid voor deze doelgroep garanderen. Het college van B&W wil over drie weken een uitgewerkt voorstel aan de gemeenteraad sturen. Voor de zomer van 2017 vindt hierover besluitvorming plaats.

Bij Presikhaaf Bedrijven werken ongeveer 3.000 mensen uit de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland. Ongeveer 1.500 mensen zijn afkomstig uit Arnhem.

Reacties

Geef een reactie on "Gemeente Arnhem wil eigen sociale werkvoorziening beginnen"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*