Gemeente waarschuwt fietsers: niet meer parkeren in de fietsparkeerverbodzone

(Advertentie)

ARNHEM – De gemeente Arnhem waarschuwt dat zij met ingang van volgende week strenger gaat controleren op fout geparkeerde fietsen bij Arnhem Centraal.

Rondom het station geldt een zogeheten fietsparkeerverbodzone. Dat betekent dat het binnen deze grenzen niet is toegestaan om fietsen te parkeren.

Aan de rand van het gebied heeft de gemeente Arnhem een tijd geleden al verbodsborden geplaatst die fietsers op het verbod wijzen.

Lang niet alle fietsers houden zich echter aan de verbodzone. De gemeente neemt daarom nu strengere maatregelen en waarschuwt fietsers om hun fiets te plaatsen op de plekken waar dat is toegestaan.

“Verwijderde fietsen kunnen na betaling van 35 euro worden opgehaald in de bewaakte fietsenkelder op Arnhem Centraal”, waarschuwt de gemeente. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 0900 – 1809.

Op een aantal plaatsen kunnen binnen het gebied wel fietsen worden gestald. Dit zijn in de fietsrekken voor de Spar en aan de achterzijde van Pathé.

Met een OV-Chipkaart kan ook gebruik gemaakt worden van de bewaakte fietsenkelder op Arnhem Centraal. De eerste 24 uur is het parkeren gratis.

Voor bezoekers van Pathé en de aangrenzende horeca is een plek gecreëerd om fietsen te parkeren.

Reacties

Geef een reactie on "Gemeente waarschuwt fietsers: niet meer parkeren in de fietsparkeerverbodzone"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*