Gemeente wil zich niet uitlaten over verkoop Gelredome

(Foto: Production Factory.)
(Advertentie)

ARNHEM – De gemeente Arnhem wil geen duidelijke uitspraken doen over een eventuele aankoop van Gelredome door Vitesse. Dit blijkt uit de schriftelijke antwoorden van B&W naar aanleiding van vragen van PvdA en VVD.

Vitesse zou de Gelredome graag willen kopen. Ze wordt echter gedwarsboomd door een boeteclausule die juist is opgenomen om te voorkomen dat Vitesse eigenaar zou worden.

Die boeteclausule had tot doel te voorkomen dat er naast voetbalwedstrijden geen andere evenementen in het stadion gehouden zouden worden. Nu Gelredome daar amper meer voor gebruikt wordt, wil Vitesse het stadion graag in eigendom hebben. Daarvoor moet de boeteclausule geschrapt worden.

“Is het college van mening dat Vitesse een serieuze partij zou moeten kunnen zijn bij de aankoop van Gelredome”, wilden PvdA en VVD daarom weten van het college van B&W.

Uit het antwoord blijkt echter dat de gemeente daar het liefst geen uitspraak over doet.
“Het is aan de Provincie om daarover te besluiten”, aldus B&W. Wel geeft B&W toe dat de afname van het aantal evenementen een slechte zaak is.

“Minder evenementen betekent minder bezoekers en daarmee minder economische spin-off voor horeca, hotels en winkeliers in onze stad.”

Ook op de vervolgvragen van PvdA en VVD weigert B&W een concreet antwoord te geven.

Vraag: Wat zouden volgens het college de voorwaarden zijn voor Vitesse om partij te kunnen worden bij de verkoop van Gelredome?

Antwoord: De gemeente is formeel geen partij bij een eventuele koopovereenkomst van het Gelredome en gaat derhalve niet over voorwaarden.

Vraag: Is het college dan ook bereid om waar nodig nadere inspanning te plegen om het kettingbeding te laten vervallen?

Antwoord: Het college heeft bij de provincie aangegeven het belangrijk te vinden dat er meer reuring komt in het Gelredome.

Reacties

1 reactie on "Gemeente wil zich niet uitlaten over verkoop Gelredome"

  1. De provincie moet die boeteclausule voor vitesse weghalen en vitesse kan dan serieus mee doen aan de koop

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*