Gemeenteraad nog niet tevreden met bereikbaarheidsvisie B&W

ARNHEM – Er moet nog heel wat geschaafd worden aan de plannen van wethouder Geert Ritsema (SP) om te zorgen dat de bereikbaarheid van Arnhem omhoog gaat.

Gisteren stond voor de vierde keer dit jaar de bereikbaarheidsvisie van de wethouder op de agenda van de gemeenteraad. Er is het afgelopen jaar al heel wat gesleuteld aan de bereikbaarheidsvisie, maar een deel van de gemeenteraad vindt dat er nog altijd een aantal zaken ontbreken.

Onder leiding van de VVD liggen er maar liefst 30 concept-moties klaar om de plannen van B&W met betrekking tot de bereikbaarheid van Arnhem verder te verbeteren.

Ritsema legt in de bereikbaarheidsvisie de nadruk op de bereikbaarheid met de bus, voor fietsers en voetgangers. De bereikbaarheid van Arnhem voor automobilisten blijft in de plannen van de wethouder nog altijd onderbelicht, vindt met name de VVD.

Zo zou de VVD graag zien dat er meer parkeerplaatsen in en om de binnenstad gerealiseerd worden. Afgelopen jaren verdwenen honderden straatparkeerplaatsen. Volgens Ritsema blijkt dat het aantal parkeerplaatsen in de binnenstad desondanks nog ruim voldoende is.

De VVD bestrijdt dat. De liberalen wijzen erop dat er steeds meer woningen in de binnenstad gerealiseerd worden. Die bewoners hebben auto’s en waar zij hun auto neerzetten, kunnen geen auto’s van bezoekers aan de binnenstad staan.

Of de moties die iets aan de bereikbaarheid van de binnenstad moeten doen een meerderheid halen, zal tijdens de raadsvergadering van volgende week duidelijk worden.

Arnhems Nieuwscafé
De bereikbaarheid van Arnhem is komende vrijdag het onderwerp bij het Arnhems Nieuwscafé. Gespreksleider Bob Roelofs gaat vanaf 17.00 uur in Molenplaats Sonsbeek in gesprek met ondernemers en andere betrokkenen over de vraag hoe de bereikbaarheid van Arnhem verbeterd kan worden.

Te gast zijn: Rene Kraaijenbrink (ondernemer Koningstraat), Cora Beijer (café Dames & Heren), Christian Lorist (binnestadsbewoner), Hans-Robert van der Doe (OKA), Caspar Wortman (VECA) en Veronique Gallé(CCA).

Vast onderdeel van het Arnhems Nieuwscafé is de uitslag van de enquete. Hieronder kun jij aangeven hoe jij aankijkt tegen de bereikbaarheid van Arnhem.

Reacties