Gemeenteraad wil oplossing voor skatehal

ARNHEM – Nog twee weken. Dan moet de skatehal in de Josephkerk aan de Rozendaalseweg dicht. De gemeenteraad wil dat de gemeente Arnhem zorgt voor een oplossing.

De dreigende sluiting van de skatehal hing al jarenlang als een zwaard van Damocles boven de Jozefkerk. Op 7 oktober aanstaande is het dan werkelijk zo ver.

De Stichting Eusebius, eigenaar van de kerk, wil het gebouw verkopen. En dus moeten de skaters vertrekken. Deze zomer vroegen de skaters in de gemeenteraad aandacht voor het probleem. Nu ze uit de kerk weg moeten, hebben de skaters geen onderdak meer.

Een aantal partijen in de gemeenteraad wil nu dat de gemeente Arnhem zorgt voor een oplossing voor dat probleem. Vanavond dienen PvdA, VVD, Arnhem Centraal en Partij voor de Dieren een motie in waarin zij de gemeente oproepen om voor onderdak te zorgen.

Het college van B&W heeft eerder toegezegd dat zij zoekt naar een oplossing, maar van die toezegging is nog niet veel terecht gekomen.
“Een serieuze oplossing is op dit moment niet in zicht”, concluderen de partijen.

Vandaar dat zij nu via een motie willen afdwingen dat de gemeente actie onderneemt. Als het aan de partijen ligt, komt B&W dit jaar nog met een voorstel naar de gemeenteraad waarin overdekte alternatieven voor de skatehal worden uitgewerkt.

Dat moet volgens de motie gebeuren in samenspraak met het bestuur van de skatehal en andere belanghebbenden.

Wereldberoemd
De skatehal in de Josephkerk is wereldberoemd. Artikelen en foto’s van skaters in de kerk verschenen onder andere in de Wall Street Journal en de New York Times.

De skaters kregen de kerk in 2012 als tijdelijke huisvesting. De kerk stond toen al jaren leeg. Het onderste deel van de kerk, de vroegere school, is in gebruik als kantoor door Omroep Gelderland.

Reacties