Gerrie Elfrink lijsttrekker SP bij gemeenteraadsverkiezingen

ARNHEM – Gerrie Elfrink wordt naar alle waarschijnlijkheid wederom de lijsttrekker van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dit meldt de Gelderlander.

De kandidatencommissie van de Arnhemse SP had het liefst gezien dat raadslid Paulien Lunter lijsttrekker zou worden, maar zij heeft ervan afgezien om als lijsttrekker voor de SP de verkiezingen in te gaan.

Omdat zes van de acht Arnhemse SP-raadsleden hebben aangekondigd niet terug te keren als raadslid, was er voor de kandidatencommissie feitelijk geen andere geschikte kandidaat over voor het lijsttrekkerschap, melden ingewijden bij de SP.

Het wordt de vierde keer dat Elfrink lijsttrekker is bij de SP. Onder zijn leiding steeg de SP van drie zetels in 2002 naar acht zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

Als wethouder is Elfrink aanzienlijk minder populair dan als oppositieleider, zoals in het verleden. Critici verwijten Elfrink dat hij als wethouder precies de projecten doorvoert waar hij als oppositieleider kritiek op had.

Afgelopen jaren had Elfrink ruzie met meerdere personen en organisaties in de stad. Landelijk kwam Elfrink in het nieuws na een hatelijke tweet in de richting van Kees van der Staaij van de SGP. Onlangs was de gemeente Ede nog boos op Elfrink nadat Elfrink had gezegd dat hij liever ongelukkig in Amsterdam of Rotterdam woonde, dan gelukkig in Ede.

Door veel mensen in Arnhem wordt Elfrink mede-verantwoordelijk gehouden voor het verstoorde politieke klimaat in Arnhem. Afgelopen paar jaar vertrokken vier wethouders. Tot twee keer toe vertrok een partij uit het college van B&W.

Er zijn ook veel mensen in Arnhem die Elfrink juist prijzen om zijn daadkracht en zijn doorzettingsvermogen met projecten rondom sport en de transitie van de zuidelijke binnenstad.

De benoeming is pas officieel als de leden van de SP zich hebben uitgesproken over de voordracht. Dit gebeurt volgende week.

Reacties