‘Het geluk van het autorijden’ in het Openluchtmuseum

(Advertentie)

ARNHEM – In samenwerking met de stichting Mobiele Collectie Nederland organiseert het Openluchtmuseum komende zaterdag, 14 oktober, een dag waarin het geluk van het autorijden centraal staat.

Er wordt tijdens de dag ingezoomd op de ‘sixties’. Dat was niet alleen een tijd waarin prachtige klassieke automodellen werden uitgebracht. Het was vooral de tijd waarin de auto ook voor de gewone man bereikbaar werd. En daarmee de individuele vrijheid om eigen keuzes te maken.

Vrijheid is een voorwaarde voor geluk en met de emancipatie van de gewone man en de democratisering van het reizen de belangrijkste verworvenheid van ons moderne Nederland. Op 14 oktober zijn er presentaties over ‘het geluk van de auto’ en komt een levendige parade met 50 prachtige oldtimers voorbij.

Op het voorplein bij de ingang van het museum staan vijftig klassieke oldtimers uit de jaren zestig geparkeerd. Eigenaren vertellen over het gelukkige bezit van hun oldtimer. Auto’s worden gestart en motorkappen geopend.

Tussen 12.00 en 14.00 uur en tussen 15.00 en 16.00 uur is in het Auditorium een doorlopende filmvoorstelling te zien waarbij het geluk van het autorijden in bewegend beeld is gevangen.

Tussen 14.00 en 15.00 uur wordt een presentatie gehouden over de zegetocht van de automobiel.

De dag wordt tussen 16.00 en 17.00 uur afgesloten met een parade door het museum. De oldtimers vertrekken via de ‘grote weg’ dwars door het park naar de uitgang aan de Waterbergseweg.
“Zwaaien is toegestaan”, aldus het Openluchtmuseum.

Reacties