Hoe maken we Arnhem klimaatneutraal?

{

Hoe kunnen mensen zelf aan de slag om Arnhem klimaatneutraal te maken? Die vraag staat centraal tijdens een debat in Coehoorn Centraal op woensdagavond 20 januari.

Onder leiding van Paul de Bruijn gaan vertegenwoordigers van de gemeente Arnhem, de Gelderse Milieufderatie, Circularie Economie en Groene Vos met elkaar in discussie.

Afgelopen jaar werd door zo’n honderd verschillende partijen een energieakkoord getekend waarin een pakket maatregelen genomen is dat ervoor moet zorgen dat de hele provincie Gelderland verduurzaamt. Het moet er uiteindelijk toe leiden dat Gelderland in 2050 volledig klimaatneutraal is.

Naast een debat, bestaat het programma in Coehoorn Centraal uit verschillende presentaties die met het onderwerp te maken hebben. Tijdens de pauze is er een act van Bas de Laat onder de titel ‘Consensius mens en natuur’.

Tijdens de avond wordt biologische wijn geschonken en worden organische koekjes geserveerd.

In verband met het beperkte aantal plaatsen, dienen geïnteresseerden die aanwezig willen zijn bij het debat zich vooraf aan te melden. Dat kan via e-mail: live@coehoorncentraal.nl.

De entreeprijs voor het debat bedraagt 2 euro. Het debat wordt gehouden in het pand van Coehoorn Centraal aan de Bergstraat 33 in Arnhem.

Reacties

1 reactie on "Hoe maken we Arnhem klimaatneutraal?"

  1. Laten we eens beginnen met een Lorentz Leerstoel die door en in Arnhem wordt gefaciliteerd. Met de Radboud, HAN, WUR, en Van Hall/Larenstein om de hoek beschik je over aardig wat kennisinstellingen die je hierin kan betrekken. Richt een campus in op de Kleefse Waard, waar studenten, onderzoekers van al deze omliggende kennisinstellingen samen met innovatieve bedrijfjes en de TenneT’s en Allianders in de stad vanuit een focus op energie en duurzaamheid aan nieuwe ontwikkelingen kunnen werken. Zorg dan wel dat deze nog wat verwaarloosde uithoek ook beter bereikbaar wordt.

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*