Informatiemarkten over windpark en zonneveld op Koningspleij

Impressie van de windmolens op de Koningspleij.

ARNHEM – De gemeente Arnhem heeft grote ambities met betrekking tot duurzaamheid. Over drie jaar moet 14 procent van alle energie uit Arnhem duurzaam zijn opgewekt.

Om dat doel te bereiken, wil de gemeente op korte termijn vier windmolens en een zonneveld van circa 8,5 ha laten realiseren op Koningspleij Noord.

Het ontwerpbestemmingsplan dat deze ontwikkelingen mogelijk maakt, ligt vanaf 20 maart zes weken ter inzage. Over de plannen worden vier informatiemarkten gehouden om belangstellenden te informeren.

Doelstelling
Zonder wind- en zonne-energie zal de ambitie van Arnhem niet gehaald worden. Om die reden heeft de gemeenteraad in 2013 al besloten de haalbaarheid van windmolens in Arnhem te onderzoeken. Uit dat onderzoek kwam de locatie Koningspleij Noord als beste uit de bus.

De windmolens op de Koningspleij Noord kunnen een bijdrage leveren van drie tot vier procent op het totaal van de gemeentelijke doelstelling.

Het zonneveld dat eveneens gepland is op de Koningspleij biedt ruimte aan circa 15.000 tot 20.000 zonnepanelen. Dat is bijna de helft van de 40.000 panelen die Arnhem in 2020 wil hebben liggen.

Burgerwindpark
Tijdens de informatiemarkten zullen de gemeente Arnhem en VOF Windpark Koningspleij toelichting geven op de plannen en samen met experts de bijhorende onderzoeken die zijn gedaan toelichten.

Het windpark aan de Koningspleij Noord moet uitgroeien tot een burgerwindpark. Dat betekent dat de omgeving wordt betrokken bij de totstandkoming van het windpark en dat ook financieel geparticipeerd kan worden.

De Rijn en IJssel Energieco√∂peratie verzorgt deze participatie en tijdens de informatiemarkten kunnen ge√Įnteresseerden informatie krijgen over hoe ze kunnen deelnemen.

Informatiemarkten
De informatiemarkten worden op de volgende dagen georganiseerd:
– Woensdag 29 maart van 17.00 tot 21.00 uur in MFC Presikhaven, Laan van Presikhaaf 7, 6826 HA Arnhem

– Donderdag 30 maart van 18.00 tot 21.00 uur in de hal van Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

– Maandag 3 april van 19.30 tot 21.30 uur in zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11, 6931 BA Westervoort

– Dinsdag 4 april van 19.30 tot 21.30 uur in MFC de Malburcht, Graslaan 97, 6833 CE Arnhem

Reacties

Geef een reactie on "Informatiemarkten over windpark en zonneveld op Koningspleij"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*