Koningin Máxima opent Musis met een gongslag

(Foto: Jeroen Muller.)

ARNHEM – Met een flinke klap op een gong heeft Hare Majesteit Koningin Máxima vrijdagmiddag Musis feestelijk geopend.

De koningin deed dat samen met 150 schoolkinderen van verschillende Arnhemse scholen. De kinderen deden samen met de muzikanten van Het Gelders Orkest een rap.

De kinderen speelden daarna met zelfgemaakte instrumenten nog enkele nummers voor Máxima, onder begeleiding van Het Gelders Orkest.

De nieuwe Parkzaal van Musis was, behalve enkele hoogwaardigheidsbekleders, vooral gevuld met schoolkinderen. De bobo’s uit het Arnhemse politieke, culturele en maatschappelijke leven waren voor de gelegenheid verbannen naar het balkon.

Koningin Máxima werd bij haar aankomst in Arnhem ontvangen door burgemeester Ahmed Marcouch en Commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

In de foyer sprak de koningin kort met directeur Wiebren Buma van Het Gelders Orkest en de architecten Koschuch en Van Dongen die verantwoordelijk waren voor het ontwerp van de nieuwe zaal van Musis.

Na afloop van de officiële opening en het concert sprak koningin Máxima nog met betrokkenen bij de bouw en renovatie van Musis en met deelnemers aan het openingsconcert.

Later vandaag zal Arnhem Direct nog een uitgebreide foto-reportage plaatsen van fotograaf Jeroen Muller.

Reacties