Lezing over kroegen en kerken in Arnhem

George Jazzcafé, begin jaren tachtig. (Foto: Pbdoetmee.)

ARNHEM – Gilde Stadswandelingen Arnhem organiseert donderdag 20 april vanaf 19.30 uur een lezing over kroegen en kerken in Arnhem door de eeuwen heen.

Rob Slepicka neemt de bezoekers terug in de tijd tijdens een virtuele wandeling die voert langs bijzondere kerken uit het verleden.

In het eerste deel van de lezing wordt verteld hoe het christendom in Arnhem kwam en concrete vorm aannam in diverse prachtige kerken. Sommige van die kerken zijn er nog steeds, zoals de Eusebius, met zijn fraaie praalgraf van Karel van Gelre en vele andere interessante details.

De heilige Eusebius naar wie de kerk genoemd is, verloor zijn tong. En die tong is nog steeds te zien in Arnhem. Maar niet in de Eusebiuskerk, maar in de Walburgiskerk.

Ook verdwenen kerken komen aan bod, zoals de Kleine Eusebius. Verder komen er kerken voorbij die inmiddels een andere bestemming hebben, zoals de Lutherse Kerk die nu een horeca-gelegenheid is.

Dat is een mooi bruggetje naar het tweede deel van de avond, wanneer roemruchte kroegen uit het verleden van Arnhem voorbij komen.

Riche, Royal, De Wacht, De Kameleon, Carnegie, Picar, Ruteck’s, Het Oranje Koffiehuis, De Buik, De Beer, De Zaag, George’s Jazzcafé, Café Meijers.

Wie, wat, waar?
Lezing over kroegen en kerken, donderdag 20 april, 19.30 – 21.30 uur in erfgoedcentrum Rozet. Entree 5 euro.

Reacties

Geef een reactie on "Lezing over kroegen en kerken in Arnhem"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*