Mangrovehal Burgers’ Zoo officieel geopend

(Foto: Geert Ritsema/Twitter.)

ARNHEM – Onder grote publieke belangstelling is woensdagmiddag de nieuwe Mangrovehal in Burgers’ Zoo officieel geopend.

De officiële opening werd verricht door Omar Figueroa, minister van milieu in Belize. Belize is een van de landen in Latijns Amerika waar mangrovegebieden voorkomen. De Arnhemse mangrovehal is op het Midden-Amerikaanse land geïnspireerd.

In de nieuwe Mangrovehal kunnen bezoekers op 3.000 vierkante meter als een ware ontdekkingsreiziger kennis maken met het grootste overdekte mangrovegebied ter wereld.

Dit is het natuurlijk leefgebied van charismatische diersoorten zoals zeekoeien, wenkkrabben, vlinders, vogels en vissen.

Het verrassende landschap van de mangrovehal strekt zich uit onder een koepelvormige constructie, waarvan het hoogste punt zich 16 meter boven de grond bevindt.

Eyecatcher in de mangrovehal is een enorme ruit van twaalf meter bij 1,8 meter. Door deze reusachtige ruit kunnen bezoekers de zeekoeien eens rustig onder water bekijken.

Met de mangrovehal wil Burgers’ Zoo bewustwording bij de bezoekers creëren. Wereldwijd verdwijnen er grote stukken mangrove. Dit terwijl mangroves een essentiële functie voor de natuur hebben.

De mangrovehal is vanaf donderdag 13 juli geopend voor het publiek.

Reacties