Meepraten over politiek: het kan bij Arnhem Centraal

Raadsleden Guus van der Laak en Lea Manders van Arnhem Centraal.

ARNHEM – Lokale partij Arnhem Centraal organiseert deze maand nog drie bijeenkomsten waar Arnhemmers kunnen meepraten over de Arnhemse politiek. Vanavond, dinsdag 14 november, vindt een bijeenkomst plaats in De Hooimaat (Marius van Beeklaan 5, Arnhem).

Doel van de bijeenkomsten is dat Arnhemmers zich meer betrokken voelen bij de lokale politiek.

“Deze avonden zijn bedoeld om te praten over ‘hoe politiek werkt’; over hoe je als burger invloed kan uitoefenen en over welke punten mensen graag in hun wijk of in de stad verwezenlijkt zouden willen zien”, aldus fractievoorzitter Lea Manders.

“Sommige mensen worden al misselijk van het woord politiek”, aldus Manders. “Maar de stad moet wel bestuurd worden en de lokale politiek wordt steeds belangrijker. Steeds meer besluitvorming en geld vanuit Den Haag is overgeheveld naar de gemeenten.”

Voor Arnhem Centraal is de betrokkenheid van Arnhemmers bij de lokale politiek belangrijk, legt Manders uit.
“Als lokale partij, die voortgekomen is uit de Arnhemse wijken, denken en werken wij lokaal. Gewoon praktisch en dichtbij. Als gewone mensen met het hart bij de stad en bij de bewoners. Wij willen samen met de Arnhemmer denken, samenwerken en samen beslissen.”

De bijeenkomst van vanavond 14 november in De Hooimaat start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Later deze maand zijn er nog bijeenkomsten in De Coehoorn op dinsdag 21 november en in Omnibus in Schuytgraaf op dinsdag 28 november.

Reacties