MH17-monument heeft een Arnhems tintje

Afgelopen zaterdag weerden de eerste bomen geplant van de 298 bomen die samen het MH17-monument gaan vormen. (Foto: @civielploeg/Twitter.)

ARNHEM – Afgelopen zaterdag werden bij Schiphol de eerste bomen geplaatst van het monument dat een blijvende herinnering gaat vormen voor de ramp met de MH17.

In park Vijfhuizen, vlakbij luchthaven Schiphol, worden 298 bomen geplant. Samen vormen de bomen een groen herdenkingslint die de 298 slachtoffers herdenken.

Het monument ter ere van de slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne heeft een Arnhems tintje. Het herdenkingslint is ontworpen door de Arnhemse landschapsarchitect Robbert de Koning.

Bovendien vindt de gehele organisatie van de realisatie plaats vanuit Arnhem. Sjaak de Ligt, directeur van Trees for All, runt vanuit bedrijvenpand OK72 aan de Oude Kraan in Arnhem het secretariaat en de website Monumentmh17.nl wordt ook aangestuurd vanuit Arnhem.

Afgelopen week is een nieuw onderdeel toegevoegd aan de website, waarin iedere boom is gekoppeld aan een slachtoffer van de ramp.

Afgelopen zaterdag werden in het bijzijn van nabestaanden de 298 bomen geplant. Dat gebeurde in het bijzijn van minister Koenders van Buitenlandse Zaken en de ambassadeurs van Australië en Maleisië.

De boom voor de omgekomen piloot van Malaysia Airlines werd zaterdag als eerste geplant. Nabestaanden hebben in veel gevallen zelf geholpen met het planten van de bomen. Ook deze week worden nog bomen neergezet.

Het nationaal monument MH17 wordt officieel onthuld op 17 juli 2017, exact drie jaar na de ramp.

Bij Omroep Gelderland is een interview terug te luisteren met Arnhemmer Robbert de Koning die het monument ontwierp.

Hieronder een visualisatie van het MH17-monument. Zo moet het eruit komen te zien.

MH17 Monument / MH17 Memorial from Duplo studio on Vimeo.

Reacties

Geef een reactie on "MH17-monument heeft een Arnhems tintje"

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*