Mogelijk koper voor Gelredome

(Foto: Production Factory.)

ARNHEM – Er is mogelijk een koper voor het Gelredome. Dit meldt de Telegraaf vandaag.

Dat het Arnhemse stadion te koop staat is al langer bekend. Achter de schermen is Vitesse al een tijdje bezig om het stadion zelf te kopen. Volgens de Telegraaf is er echter interesse uit de Verenigde Staten.

Eigenaar Spes Bona is op dit moment in gesprek met een Amerikaanse investeerder om het stadion van Vitesse over te nemen, aldus de Telegraaf, die het bericht bevestigd zag worden door directeur Spes Bona-directeur Frans Gielgens.

Boete
De Amerikaanse plannen dwarsbomen de plannen van Vitesse. Het grote probleem voor Vitesse bij de aankoop van het stadion is dat er door de provincie Gelderland een clausule is opgenomen die bepaalt dat Vitesse een boete van 11,3 miljoen euro moet betalen wanneer zij eigenaar wordt van het stadion.

De provincie wilde met die clausule waarborgen dat het Gelredome niet alleen voor voetbalwedstrijden, maar ook voor andere evenementen gebruikt zou worden.

In de Telegraaf meldt Vitesse-directeur Joost de Wit dat hij niet blij is met de mogelijke Amerikaanse koper.

“Zo’n vastgoedinvesteerder heeft geen binding met de club en de regio en natuurlijk alleen maar als doel om zo veel mogelijk winst uit het pand te halen. Dat is een heel ander doel dan wij, als bespeler, zouden hebben.”

Het Gelredome werd in 1998 officieel geopend. Bij de bouw was het evenementen-stadion met schuifdak en uitschuifbaar veld uniek in de wereld. De bouwkosten bedroegen ongeveer 75 miljoen euro.

Na de nodige financiële problemen werd het stadion in 2007 voor 16,5 miljoen euro verkocht aan Eurocommerce. Na het faillissement van Eurocommerce kwam het Gelredome in handen van Spes Bona.

Reacties

1 reactie on "Mogelijk koper voor Gelredome"

  1. Vindt het verhaal van die 11,3 miljoen euro vreemd. Vitesse is huurder maar moet betalen als zij het stadion willen kopen. Maar wat als er een nieuwe eigenaar komt, krijgt die ook te maken met een boete clausule of kan die doen en laten wat hij wil. Dat is dan toch meten met twee maten. Waarom haalt de provincie die boete er voor Vitesse niet af onder de voorwaarden dat Vitesse verplicht is het stadion jaarlijks bijv. 4x beschikbaar te stellen voor grote evenementen die door derden georganiseerd met de aanvulling dat door de voetbalbonden georganiseerde wedstrijden altijd voor gaan. Blijven er nog altijd zo’n 20 weken over voor verhuur.

Geef een reactie

Je mailadres wordt niet gepubliceerd.


*