Nieuwe zaal Musis genomineerd voor prijs

(Foto: Tichelaar.nl.)

ARNHEM – De Nieuwe Parkzaal van Musis is samen met bezoekerspaviljoen Park Vijversburg genomineerd voor de ARC17 Detail Award.

De ARC17 Detail Award bekroont architectonisch uitdagende, reeds voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaal concept.

De twee nominaties zijn geselecteerd uit 46 inzendingen. De uiteindelijke winnaar wordt op 30 november bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de ARC17 Awards in de Kauwgom Ballen Fabriek in Amsterdam.

De jury is erg lovend over de nieuwe zaal van Musis.
“Dit project toont simpelweg vakmanschap op het gebied van detailleren, een schoolvoorbeeld van hoe het zou moeten. De beoogde openheid wordt hier volledig behaald en het is in uitvoering een zuiver project”, wordt bij de nominatie gezegd.

Musis heeft laten weten “zeer vereerd” te zijn met de nominatie.
Cultuurwethouder Elfrink (SP) liet weten trots te zijn op iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.
Gedeputeerde Josan Meijers van de provincie Gelderland: “Volkomen terecht, het nieuwe Musis is een meesterwerk.”

De nieuwe Parkzaal krijgt overigens van meer kanten lof toegezwaaid. Vandaag staat in de Volkskrant een recensie van het concert dat het Orkest van de 18e eeuw eergisteren in Musis uitvoerde.

Naast waardering voor het orkest, is de Volkskrant met name lovend over de zaal.
“Een van de eerste dingen die de nieuwe concertzaal van het Arnhemse Musis Sacrum bij je oproept is het verlangen naar een stevig onweer”, schrijft de Volkskrant.

“Achter het podium rijst een enorme glazen wand op, die uitzicht biedt op het in avondschemer gehulde park daarachter. Stel je het lichteffect eens voor dat een paar bliksems teweeg zouden kunnen brengen tijdens bijvoorbeeld het vierde deel (Gewitter und Sturm) van Beethovens Zesde symfonie.”

Reacties