Ondernemers bezorgd over bereikbaarheid Arnhemse binnenstad

De Weerdjesstraat wordt op dit moment opnieuw ingericht. Het leidt tot grote problemen op de Centrumring. (Foto: Margreet Bal.)

ARNHEM – In een brandbrief laat ondernemersvereniging OKA weten dat zij grote zorgen heeft ten aanzien van de bereikbaarheid van de binnenstad van Arnhem.

OKA waarschuwt dat alle verkeershinder in de (zuidelijke) binnenstad er toe kan leiden dat ondernemers daardoor in de problemen kunnen komen.

“Omzetdalingen tot 30 procent zijn geen uitzondering, horen wij van diverse leden. Het veel gehoorde ‘Arnhem gastvrije stad’ krijgt hierdoor een geheel andere betekenis”, aldus OKA.

Volgens OKA moeten er drastische maatregelen genomen worden. Bij wethouder Ritsema (SP) vinden zij echter geen gehoor: “De verantwoordelijk wethouder lijkt de problemen echter niet te begrijpen, of de wil daartoe ontbreekt. In ieder geval heeft hij de klachten lange tijd niet serieus genomen.”

OKA verlangt van de gemeente Arnhem dat zij de klachten eindelijk serieus neemt en met concrete maatregelen komt om de verkeersproblemen in ieder geval te verminderen. OKA doet een aantal voorstellen die de gemeente zou kunnen doen.

“Laat buiten marktdagen auto’s parkeren op de Markt, introduceer dynamische bewegwijzering, verlaag parkeertarieven tijdens de overlast en communiceer nog duidelijker en vaker, zodat bezoekers en toeristen begrijpen wat er aan de hand is.”

“Op ons kunt u altijd een beroep doen, we helpen graag mee. Mét de stad”, besluit OKA haar brief.

Reacties